Dvejas rungtynes sužaidę lygiosiomis ir vienerias pralaimėję, Vilniaus „Flamingo Volley–SM Tauro“ tinklininkai drauge su Talino „Selver“ (Estja) komanda surinko vienodą skaičių taškų, tačiau dėl geresnio taškų santykio setuose estai užėmė trečią vietą, o vilniečiai liko ketvirti.

Pirmose rungtynėse „Flamingo Volley–SM Tauras“ po atkaklios kovos 1-3 (24:26, 18:25, 26:24, 18:25) nusileido Suomijos aukščiausios lygos komandai Pielavesi „Sampo“, kuri vėliau tapo turnyro nugalėtoja.

Su abejomis Estijos ekipomis lietuviai sužaidė lygiosiomis. Su praėjusių metų Baltijos lygos nugalėtojais Pernu „Vorkpaliklubi“ tinklininkais 2-2 (23:25, 17:25, 25:22, 25:23), o su Estijos čempione Talino „Selver“ ekipa 2-2 (27:25, 25:27, 29:27, 22:25).

„Visose komandose prieš sezoną įvyko didelių permainų, tad dabar jos išbando savo eksperimentines sudėtis. Juo labiau, kad po kelis Talino ir Pernu komandų žaidėjus tą savaitgalį žaidė nacionalinių Estijos ir Latvijos vyrų rinktinių sudėtyje. Mūsų tikslas taip pat buvo suteikti galimybę daug žaisti jaunimui, kaupti patirtį, todėl Karolis Rimkus, Daumantas Katinas ir Artūras Vincelovičius žaidė be keitimų. Martynas Miliukas į aikštę išėjo sudėtingu momentu ir savo proga pasinaudojo. Jei vaikinas ir toliau tobulės, jau šiame sezone taps startinės sudėties žaidėju“, – apie turnyrą pasakojo vilniečių komandos vadovas Vasilijus Burakinskis.

„Savo kelią vyrų tinklinyje po truputį atranda Valdas Listanskas. Šio vaikino tobulėjimo dinamika suteikia optimizmo. Normalu, kad jauniems vaikinams, kaip ir visai komandai, įskaitant ir mane, reikia dar daug ko išmokti. Bet labai džiugina, kad jie stengiasi išpildyti tai, ko mokomės treniruočių metu, po klaidų nebando „nusišauti“ ir varžosi toliau“, - pridūrė treneris.

Turnyre taip pat buvo apdovanoti naudingiausi komandų žaidėjai: Eetu Hayrinenas („Sampo“), Silveris Maaras (Parnu), Albertas Hurtas („Selver“) ir Dmitrijus Šlominas (Flamingo Volley).

„Mes toliau eksperimentuojame su pozicijomis. Jungiantis Artūras Vasiljevas nuo šiol žaidžia kaip krašto puolėjas ir galvoju, kad šiame sezone kamuolius skirstys Dmytro Šlominas ir jaunasis Martinas Jesipenka. Tikiuosi, kad iki Baltijos lygos sezono pradžios jau bus aiški kiekvieno žaidėjo pozicija ir turėsiu planą, kaip mes išnaudosime turimas stipriąsias puses ateinančiame sezone“, – apie besitęsiančius pokyčius komandoje kalbėjo V. Burakinskis.

Rugsėjo 24–25 dienomis „Flamingo Volley–SM Tauras“ dalyvaus tarptautiniame turnyre „Šiaulių taurė“. „Šiaulių arenoje“ vyksiančiose varžybose vilniečiai išmėgins jėgas su taip pat Baltijos lygoje debiutuosiančiais Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ tinklininkais, Jelgavos „Biolars“ ir Kuldigos ASK (abi - Latvija) ekipomis, o rugsėjo 30 - spalio 2 dienomis dalyvaus tarptautiniame turnyre Venspilyje (Latvija) drauge su dviem Latvijos ir viena Estijos komanda.

Pirias oficialias sezono rungtynes „Flamingo Volley-SM Tauras“ žais spalio 8 dieną Vilniuje. Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Supertaurės rungtynėse praėjusio sezono Lietuvos čempionai susitiks su LTF Didžiosios taurės nugalėtoja „Elgos–Master Idea–SM Dubysa“ ekipa.