1992-aisiais nigerietis Ajibola Adeoye Barselonoje prestižinį nuotolį įveikė per 10,72 sek. ir nuo to laiko šioje parolimpinėje kategorijoje jam niekas neprilygo. Iki 2016-ųjų.

Vos prieš dvejus metus lengvąja atletika pradėjęs užsiiminėti P. Ferreira dos Santosas išjudino, atrodytų, nepajudinamą rezultatą ir jau pusfinalyje Rio tapo naujojo rekordo savininku – 10,67 sek.

Tačiau nenurimo: finale buvo greitesnis dar 0,10 sek., finišavo per 10,57 sek. bei iškovojo aukso medalį. Sidabrą laimėjo lenkas Michalas Derusas (10,79 sek.), bronzą – kitas žaidynių šeimininkas Yohanssonas Nascimento (10,79 sek.).

„Kai lenktynės baigėsi, aš susimąsčiau apie viską, kas yra nutikę mano gyvenime, iš kur aš esu ir kur esu dabar“, – filosofiškai po auksinio finišo prabilo naujasis brazilų herojus, kuris savo idealais laiko Neymarą ir Usainą Boltą.

Beje, su tokiu laiku, kokį pademonstravo finale, P. Ferreira dos Santosas galėtų dalyvauti ir olimpinėse žaidynėse bei galbūt net bėgti gretimame takelyje kartu su jamaikiečiu U. Boltu.

P. Ferreira dos Santosas su 10,57 sek. Rio olimpiadoje būtų įveikęs atrankos varžybų barjerą, bet į pusfinalį nepatekęs. Galutinėje įskaitoje jis būtų buvęs 63-ias tarp 70 dalyvių.

Įdomu, kad U. Boltas, kuris vėliau apgynė olimpinio čempiono vardą, į pusfinalį Rio pateko su 10,07 sek. laiku – tai 0,5 sek. greičiau už Petrucio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)