„Velomaratono“, kaip reiškinio, idėja yra suvienyti transporto priemones, varomas žmogaus jėga. Riedučiai yra sparčiai populiarėjantis sportas, laisvalaikis ir visiškai ekologiška miesto transporto priemonė. Todėl šįmet į šventės programą įtraukėme riedutininkus, kurie mielai pritarė tokiam sumanymui“, – sako „Velomaratonas“ komunikacijos vadovas Rytis Sabas.

Aštuntas „Velomaratonas“ vyks rugpjūčio 20-ą dieną Vilniaus centre. Jo metu vyks dviratininkų, riedutininkų, paspirtukų ir riedlenčių entuziastų važiavimai. Šventės dalyvių ir svečių šalia Seimo lauks pramogų miestelis, įvairios naujos rungtys ir pramogos.

Šiais metais riedutininkai galės dalyvauti laisvame važiavime (2,4 km), kurio metu varžomasi nebus. Norinčius išbandyti savo sportinius sugebėjimus, organizatoriai kviečia dalyvauti riedučių sprinte (2,4 km).

„Labai džiugu, kad viename didžiausių sportinių renginių kaip „Velomaratonas“, šįmet skiriamas dėmesys riedučiams! Daugumai mūsų riedučiai – tai laisvalaikio priemonė ir saviraiškos, gyvenimo būdas, taip pat puiki sporto rūšis. Dairomės į kaimynines Latviją, Estiją ir Lenkiją, kuriose jau seniai vyksta riedutininkų maratonai ir pavydime jiems didelio dalyvių skaičiaus. Labai raginu žmones atrasti riedėjimo džiaugsmą ir surengti šventę sau rugpjūčio 20-ą“, – sako riedutininkų asociacijos Riedek.lt atstovė Raminta Norvaišė.

„Velomaratono“ organizatorių sumanymą sveikina ir sportinių riedučių specialistai.

„Stengiamės aktyviai populiarinti riedučių sportą ir ugdyti riedėjimo kultūrą Lietuvoje. Matome augantį susidomėjimą šia sporto šaka ir kaip profesionaliu sportu, ir kaip aktyvaus laisvalaikio praleidimo forma. Tad labai smagu, kad šįkart turime galimybę papildyti ilgą ir sėkmingą istoriją turintį sporto įvykį „Velomaratonas 2017“ riedučių rungtimi“, – sako „Terrasport“ riedutininkų akademijos vadovas Viktoras Zaubidovas.

2016-ais „Velomaratone“ dalyvavo daugiau nei 10 tūkst. žmonių. Šventė sutraukė gausybę komandų ir pavienių dalyvių.

Organizatoriai kviečia šių metų „Velomaratono“ dalyvius registruotis internetu velomaratonas.lt/registracija/. Mėgėjams ir vaikams iki birželio 19-os d. registracija nemokama. Gausiausia komanda iš mažesnių miestų ir gyvenviečių gali laimėti savo bendruomenei riedlenčių parką, dalyvaudama „Nutrilite Challenge“ konkurse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją