Pagrindinio „Velomaratono“ partnerio ERGO draudimo grupės sumanytų dirbtuvių tikslas – parodyti, kad dviratininkams skirta apranga gali tapti ne tik saugesne, bet ir pabrėžianti žmogaus individualumą bei madinga.

Saugios mados dirbtuvių idėjos autorės ERGO teigimu, praėjusiais metais „Velomaratono“ dalyviai buvo kviečiami dekoruoti ir žymėti savo dviračius, taip atgrasant ilgapirščius, o šiemet pasitelkta bene aktualiausia ir daugiausiai diskusijų dviratininkų bendruomenėje kelianti tema – papildomos saugumo priemonės, kurias dviratininkai nuo š. m. liepos 1 d. privalo naudoti riedėdami važiuojamąja dalimi.

Apie naująsias Kelių eismo taisyklių pataisas Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius sakė, jog svarbiausia, kad dviratininkai kelyje būtų atsargūs ir matomi. Tam gali būti naudojamos ne tik įprastos liemenės, bet ir kitokia ryškiaspalvė apranga, kuri leidžia vairuotojams lengviau pastebėti dviratininkus.

„Visos kelių eismo saugumo priemonės yra sveikintinos, būtent todėl ERGO saugios mados dirbtuvėse „Velomaratono“ metu kviesime dviratininkus susikurti savo svajonių marškinėlius ir papuošti juos šviesą atspindinčiomis bei ryškiomis medžiagomis siekiant tapti labiau pastebimiems vairuotojams ir kitiems eismo dalyviams“, – teigė Saulius Jokubaitis, Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje generalinis direktorius. Pasak jo, jeigu „Velomaratono“ metu gimęs ir paplitęs saugios mados virusas leis išgelbėti bent vieną gyvybę, ERGO dirbtuvių idėja jau bus pasiteisinusi.

Specialioje ERGO zonoje įsikūrusiose dirbtuvėse dviratininkams talkins prie projekto prisijungę žymūs Lietuvos drabužių dizaineriai. Bus pagamintos specialios, originalių formų aplikacijos ir trafaretai, todėl tikimasi, kad madingai papuošti savo marškinėlius dirbtuvėse netruks skirtingo amžiaus ir stiliaus dviratininkai. Svarbu, kad visi norintys dekoruoti savo marškinėlius profesionalių dizainerių pagalba nepamirštų jų atsinešti į „Velomaratoną“.

Kūrybiškai pažvelgti į savo saugumą dviratininkus kviečia ir „Velomaratono“ organizatorius, žymus lenktynininkas Benediktas Vanagas.

„Atliktų tyrimų duomenimis, dviratis lietuviams yra pagrindinė laisvalaikio praleidimo priemonė. Matome pagirtiną dėsningumą, kad vis dažniau tautiečiai dviračius pradeda naudoti kaip susisiekimo priemonę. Saugumas – vienas svarbiausių prioritetų. Džiaugiamės mūsų partnerių idėja saugumą padaryti madingu“, – sakė idėjinis „Velomaratono“ autorius Benediktas Vanagas.

ERGO ragina gyventojus kurti šviesą atspindinčius marškinėlius ir patiems. ERGO socialiniame tinkle „Facebook“ prasideda konkursas „Mada, kuri saugo!“ Visi, sukūrę originalius marškinėlius, kurie ne tik puoštų, bet ir padėtų kelyje būti labiau pastebimiems, kviečiami kelti jų nuotraukas. Pačių stilingiausių ir saugiausių marškinėlių autoriai bus apdovanoti Lietuvos dizainerių Martyno Kazimierėno (MARCH Design Studio, www.march.lt), Jolantos Rimkutės ir Ievos Ševiakovaitės (LT Identity, www.studijalt.eu), Dovilės Cibulskaitės bei Anos Romanovos („PURE?“, Facebook.com/isitpure) sukurtais rūbais ir aksesuarais dviratininkams.

Konkurso pabaigoje komisija išrinks tris pačių originaliausių marškinėlių savininkus ir „Velomaratono“ metu apdovanos 1000 Lt, 500 Lt ir 300 Lt vertės naujausia dizainerių sukurtų saugesnių dviratininkų rūbų ir aksesuarų kolekcija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)