Puikus pasirodymas trečiame etape leido šiai įgulai išsiveržti į priekį tiek kovoje dėl Didžiosios regatos taurės, tiek dėl absoliučiai greičiausios jachtos titulo.

„Ar sunkus buvo etapas? Visi etapai sudėtingi, bet gerai, kai tas sudėtingumas kyla iš to, jog tau leidžia lenktyniauti ir kovoti. Turėjome bent kelias laviruotes, todėl tai buvo tikrai sportinis etapas. Ačiū už tai regatos teisėjams!“, - iš karto po finišo džiaugėsi jachtos „Keturi vėjai“ kapitonas A. Janulionis.

Po dviejų etapų bendroje įskaitoje Didžiajai regatos taurei laimėti buvę penkti, po trečio etapo „Keturių vėjų“ įgula išsiveržė į priekį su beveik 7 minučių persvara prieš artimiausią konkurentą jachtą „Extreme“ (kpt. Aistis Kalanavičius).

Kuršių marių regata

Šis etapas padėjo A. Janulionio vadovaujamai įgulai aplenkti ir iki šiol kovoje dėl absoliučiai greičiausios jachtos vardo lydere buvusią jachtą „Nida III“ (kpt. Arūnas Burkšas). Tiesa, kovoje dėl savo grupės čempionų vardo „Keturi vėjai“ vis dar lieka antroje vietoje ir nuo konkurentų „Extreme“ atsilieka 3 taškais.

„Regatos dalyviams linkiu kuo daugiau įspūdingų pergalių ir kuo dažniau sulaukti ne tik palankaus, bet ir stipraus vėjo tam, kad netektų užstrigti štilyje pakeliui į finišą“, - regatos dalyviams linkėjo trečio etapo rėmėjų „Bliz“ atstovas Žygimantas Vielavičius.

Pasižymėjęs silpnais vėjais ir itin ilgai užsitęsęs „Bliz“ etapas įnešė permainų į grupių rezultatus. „RS-280“ jachtų grupėje pergalę šventė jachta „Arabela-AG Baltic“ (kpt. Raimondas Šiugždinis). Lygiu su jais taškų skaičiumi startavusi jachta „Raganosis-Eltel“ (kpt. Saulius Pajarskas) finišavo trečia ir dabar bendroje įskaitoje nuo pirmoje vietoje esančios R. Šiugždinio įgulos atsilieka dviem taškais. Tai reiškia, kad norėdami iškovoti pergalę grupėje, jie turi laimėti abu likusius plaukimus.

Kuršių marių regata

Pirmame etape savo grupėje iškovojusi antrą vietą, moterų įgula su jachta „Rasa“ „Bliz“ etape finišavo trečia. Šiuo metu ji turi lygiai taškų su jachta „Šiaurine“ (kpt. Darius Sarsevičius) ir kovos dėl trečiosios vietos savo grupėje.

Kuršių marių regata“ yra didžiausios kreiserinių jachtų varžybos Lietuvoje. Kartu jos laikomos kreiserinių jachtų (išskyrus „RS-280“ jachtų klasę) Lietuvos čempionatu. Tai seniausia, jau nuo 1954 metų organizuojama Lietuvos buriavimo regata, tapusi didžiausia buriavimo bendruomenės švente tiek ant vandens, tiek krante.
BLIZ etapo rezultatai grupėse:

1 grupė - RS-280

1. ARABELA-AG BALTIC (kpt. Raimondas Šiugždinis);
2. BARTA (kpt. Simonas Steponavičius);
3. RAGANOSIS-ELTEL (kpt. Saulius Pajarskas).

2 grupė - 1-ORC-RC

1. KETURI VĖJAI (kpt. Adomas Janulionis);
2. ESOX (kpt. Rimantas Stropus);
3. NIDA III (kpt. Arūnas Burkšas).

3 grupė - 2-ORC-RC

1. X-XS (kpt. Vilius Biestauskas);
2. ZIGZAG (kpt. Aivaras Mieliauskas);
3. MIRAGE (kpt. Albertas Lukšys).

4 grupė – „Platu-25“

1. BESTIJA (kpt. Algirdas Žižys);
2. PANDORA (kpt. Tadas Žižys);
3. WELLMAN SAILING TEAM LANDERO (kpt. Darius Kašėta).

5 grupė - 2-ORC-C

1. JOGA (kpt. Stanislovas Butkevičius);
2. NERIJA (kpt. Dainius Jurevičius);
3. IDEFIX (kpt. Tomas Barakauskas).

6 grupė - „Karteriai“

1. ULTRA (kpt. Jurgis Janulionis);
2. BANGA (kpt. Alvydas Kalanavičius);
3. NIDA (kpt. Kastytis Bartusevičius).

7 grupė - „Petersonai“

1. VĖJAS PLIUS (kpt. Ričardas Varno);
2 KOMETA (kpt. Aleksandras Tomaševskis);
3. RASA (kpt. Lijana Petrikėnė).

8 grupė - 3-ORC

1. LA VACANCE (kpt. Andrius Juknevičius);
2. LIVINGSTONAS (kpt. Sigitas Šmatavičius);
3. TANGO (kpt. Aidas Narbutas).

9 grupė - 4-ORC

1. VILMA (kpt. Vytis Dedonis);
2. ESMERALDA (kpt. Miroslavas Urbonavičius);
3. TERRA (kpt. Gintaras Klemensas Kalonaitis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)