Jis Briuselyje vykusiose „Deimantinės lygos“ finalo varžybose baigė įspūdingą karjerą. Galutinėje įskaitoje jis užėmė antrą vietą ir nusileido tik estui Gerdui Kanteriui.

„Manau, kad sulaukus keturiasdešimties užimti olimpiadoje ketvirtą vietą bei tapti prizininku daugelyje kitų varžybų yra labai vertingi pasiekimai. Savo pagrindinius tikslus kėliau Londono žaidynėms, todėl kažkiek nukentėjo kitos varžybos, nes joms tikrai labai nesiruošiau. Tiek Briuselyje vykęs Deimantinės lygos etapas, ar ankstesnės šios serijos varžybos man nebuvo tokios svarbios, kaip olimpiada. Rezultatai tikrai geri. Kaip čia daugiau trinktelėti?“, - kalbėjo disko metikas, lietuviams padovanojęs ne vieną džiugią akimirką.

V. Alekna patikino, jog sėkmingi paskutiniai startai nesugundė atsisakyti minčių apie karjeros pabaigą.

„Mano laikas jau praėjo. Anksčiau ar vėliau reikia baigti karjerą. Jeigu ne šiemet nustosiu sportuoti, tai kitąmet susimąstysiu. Manau, kad jau atėjo tas laikas. Man keturiasdešimt ir reikia atversti kitą gyvenimo puslapį. Pats laikas veikti kažką kitą, o ne sportuoti“, - teigė atletas.

V. Alekna yra nusitaikęs į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento kėdę. Kartu su disko metiku dabartiniam vadovui Artūrui Poviliūnui iššūkį spalio 12-ąją mes ir olimpietė Daina Gudzinevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)