Per dvi savaites sėkmingai startuvusiems raiteliams iš Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Rusijos buvo išdalintas 50 tūkst. eurų vertės prizinis fondas. Susumavus laimėtų nugalėtojų taurių kiekius, sėkmingiausiais galima įvardinti Lietuvos raitelius. 21 kartą nugalėtojo garbei skambėjo Lietuvos himnas, 6 kartus – Estijos, 4 kartus – Latvijos bei 2 kartus – Rusijos.

Sekmadienio bei visų antros savaitės varžybų kulminacija – „Vakarų medienos grupės“ taurė. Šios varžybos prasdidėjo netikėtu patyrusio raitelio, buvusio Lietuvos čempiono, R. Babrausko, pasitraukimu iš kovos dėl trofėjaus.

Vienintelis „Grand Prix“ maršrutą sėkmingai įveikė Rusijos jaunasis talentas Jegoras Ščibrikas su Chiara. Jiems ir atiteko įspūdingo grožio „Vakarų medienos grupės“ taurė.

Antras liko estas P. R. Argusas su žirgu Caesar, o trečioji vieta atiteko taip pat estei H.M. Rago su žirgu Con Qiuck, padariusiai vieną klaidą maršrute.

Pasibaigusios dvi savaites trukusios varžybos buvo gerai įvertintos tarptautinių bei Lietuvos teisėjų. Pagrindinis varžybų maršrutų dizaineris Szymonas Tarant (Lenkija) įvardino jas kaip vienas kokybiškiausių šiame regione organizuojamų varžybų ir paskatino raitelius planuoti savo dalyvavimą kitais metais jau dabar.

Varžybų sumanytojas ir pagrindinis organizatorius Laimondas Skėrys garsiai įvardino jas tapsiančias kasmetiniu tradiciniu žirginio sporto renginiu Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją