„Ši diena – lyg prošvaistė mano gyvenime“, – per Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete (LTOK) surengtą knygos pristatymą šypsojosi V. Adamkus, renginyje dalyvavęs kartu su žmona Alma.

Dvi kadencijas valstybei vadovavusio 84-erių prezidento politinė ir visuomeninė veikla naujojoje knygoje dėmesio epicentrą užleidžia jo pasiekimams sporte. Spalvingame ir gausiai iliustruotame leidinyje ne tik prisimenama buvusio Lietuvos 100 m bėgimo rekordininko ir keturių Europos pavergtųjų tautų olimpiados medalių laimėtojo karjera lengvosios atletikos sektoriuose.

Knygoje taip pat gausu paties V. Adamkaus minčių apie vertybes, susijusias su sportu, dažnai tiesiogiai liudijusiu Lietuvos istoriją ir esmines gyvenimo permainas.

„Ši knyga – apie prezidentą sporte ir sportą prezidento širdyje“, – sakė LTOK vadovas Artūras Poviliūnas.

„Nenorėjau knygos apie save, deja, manęs niekas neklausė, – juokėsi V. Adamkus. – Kalbant rimtai, randu daug paralelių tarp mūsų valstybės kūrimosi ir sporto vystimosi. Gaila, tačiau, palyginus pastaruosius dvidešimt atkurtos nepriklausomybės metų ir du tarpukario Lietuvos istorijos dešimtmečius, reikia pripažinti, kad anuomet buvo padaryta daugiau.“

Knygos autorė M. Marcinkevičiūtė pasakojo, jog įkalbėti V. Adamkų suguldyti jo sportinį gyvenimą į knygą nebuvo lengva, tačiau bendro darbo mėnesiai atnešė daug įdomių akimirkų.

„Man labiausiai įstrigo tai, kad prezidentas puikiai atsimena visus savo rezultatus. Atrodo, tarsi jis vakar būtų dalyvavęs varžybose“, – sakė M. Marcinkevičiūtė.

Artėjančiam prezidento 85-erių metų jubiliejui bei Almos ir Valdo Adamkų vedybinio gyvenimo 60-mečiui dedikuota knyga išleista 1,2 tūkst. egzempliorių tiražu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją