„Kličko grįžo į Londoną. Šeštadienį laukia jaudinanti kova“, – per parodomąją treniruotę šalia „Wembley“ esančioje salėje susirinkusiai britų miniai švilpiant kalbėjo V. Kličko.

Jaunesnio brolio treniruotę stebėjęs buvęs pasaulio čempionas, šiuo metu Kijevo mero pareigas einantis Vitalijus tikino, kad tokio susikoncentravusio Vladimiro prieš kovą dar niekada nėra matęs.

„Pamatysite kova besimėgaujantį Vladimirą Kličko“, – teigė po beveik valandą trukusios treniruotės ukrainietis, kurio šansai įveikti visas 18 kovų nokautais laimėjusį olimpinį čempioną A. Joshua specialistų vertinami atsargiai – 50 prie 50.

Laisvas ir visiškai „persikrovęs“

11-a su puse metų V. Kličko nepralaimėjo. Nuo 2004 iki 2015 metų jis laimėjo 22 dvikovas iš eilės, visose aiškiai dominuodamas ringe.

9-is su puse metų iš jų V. Kličko buvo pasaulio bokso čempionas. 18 kartų jis sėkmingai apgynė titulą, tačiau iki rekordo jam šiek tiek pritrūko. 25 kartus titulą sėkmingai yra apgynęs Joe Louisas (rekordas per visas svorio kategorijas), o 20 kartų – kita legenda Larry Holmesas.

V. Kličko dalyvavo 28-ose dvikovose dėl pasaulio čempiono vardo. Tai – sunkaus svorio kategorijos rekordas.

Žinoma, ukrainiečiui neteko prisiliesti prie sunkiasvorių legendų. Garsiausiomis bokse laikomis dvi eros – Muhammado Ali, Joe Fraziero, George'o Foremano vedama 1970-ųjų ir Lennoxo Lewiso, Evanderio Holyfieldo ir Mike'o Tysono išgarsinta 1990-ųjų.

V. Kličko karaliavimas tęsėsi 9-erius metus, 7 mėnesius ir 7 dienas. Tai antras pagal trukmę čempiono diržo savininkas sunkiasvorių istorijoje po J. Louiso. Pastarajam titulą išlaikyti pavyko 11 metų, 8 mėnesius ir 8 dienas.

„Ginti, ginti, ginti. Daugiau nejaučiu spaudimo. Ir nesivaikau J. Louiso rekordo. Esu laisvas žmogus“, – džiaugėsi V. Kličko. Atrodo keista, tačiau taip gerai per 21 metų karjerą ukrainietis dar niekada nesijautė.

„Tai mano šansas, galimybė, manija. Tai mano markę žyminti kova. Tai – šansas vėl išsikovoti dangų, – komentavo buvęs pasaulio čempionas. – Esu laimingas šunsnukis, nes gavau šansą lipti į didžiausią ringą karjeroje su didžiausia kada nors matyta žiūrovų minia. Nesu šios dvikovos favoritas, labiau – maistas liūtams. Dėl to nesijaudinu. Esu nusiteikęs, apsėstas ir nejuokauju. Esu visiškai „persikrovęs“.

Dovana pirmajam treneriui – BMW

Tuo metu A. Joshua prieš dvikovą ėmėsi kilnių darbų. Britas teigia, kad jei ne sportas, būtų veikiausiai sėdęs už grotų. Įkvėpimo pagautas jis nusprendė įteikti 60 tūkst. eurų vertės dovaną savo pirmajam treneriui Seanui Murphy. Naujutėlaitį „BMW 640d M Sport Coupe“ automobilį.

S. Murphy buvo šokiruotas dėl tokio staigmenos: „Kas po velnių? Eik velniop, žmogau, – išstenėjo treneris. – Neišdrįsiu tokio vairuoti.“

Jo išgarsėjęs auklėtinis atkreipė dėmesį, kad pagal sutartį šešias savaites automobilio negalima parduoti. Ši dovana – prieš daug metų duoto pažado rezultatas.

„Joshas sakė, kad manimi pasirūpins. Iš tikrųjų man užteko, kad jis iškovojo pasaulio čempiono titulą“, – juokėsi S. Murphy. A. Joshua tikino, kad niekada nepamiršta, kas juo pačiu rūpinosi.

CLASS: @AnthonyFJoshua surprises his first boxing coach with a brand new BMW. 😎👏
(🎥 @bbcthree)
pic.twitter.com/jJoVFJFKtP— SPORF (@Sporf) April 25, 2017

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)