V. Kličko iniciatyvą savo rankose turėjo per visą kovą, o ketvirtame ir penktame raunduose po kartą pasiuntė savo varžovą į nokdauną. Galiausiai visus reikalus ukrainietis išsprendė šeštame raunde - nors po trečio patirto nokdauno F. Pianeta ir atsistojo, teisėjas jam nebeleido tęsti dvikovos ir pergalę įskaitė V. Kličko.

Kitu V. Kličko varžovu bus 33-ejų metų rusas Aleksandras Povetkinas (25 pergalės iš 25 galimų, 17 iš jų - nokautais). Kova numatyta 2013 metų rugpjūčio 31 dieną Maskvoje.

Primename, kad V. Kličko praėjusių metų lapkričio pradžioje apgynė pasaulio čempiono titulą pagal WBA, WBO, IBO ir IBF versijas, nugalėjęs lenką Mariuszą Wachą.

Ukrainietis profesionalų bokso ringe iškovojo 60-ią pergalę ir 63 galimų. 36-erių metų 198 cm ūgio V. Kličko 52 varžovus nugalėjo nokautais.

28-erių metų 193 cm ūgio F. Pianeta WBA reitinge užima dvyliktąją vietą. Per iki tol vykusias 29 kovas profesionalų ringe jis buvo iškovojęs 28 pergales (15 - nokautais) ir vieną dvikovą baigė lygiosiomis. Taigi pralaimėjimas V. Kličko - pirmasis jo karjeroje.

Praėjusiais metais F. Pianeta įveikė buvusį planetos čempioną pagal WBC versiją 47-erių metų amerikietį Oliverį McCallą ir 44-erių metų Francoisą Bothą iš Pietų Afrikos Respublikos.

Vyresnysis V. Kličko brolis Vitalijus yra profesionalų bokso sunkaus svorio pasaulio čempionas pagal WBC versiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)