Pasak klubo išplatintos informacijos, A. Javtokas atsiprašė komandos vadovo dėl griežtų žodžių Lietuvos spaudoje Permės ekipos atžvilgiu ir "pažadėjo juos paneigti".

Gruodžio pradžioje A. Javtokas be Permės komandos vadovų žinios išvyko į Lietuvą ir spaudoje pareiškė, jog Rusijos klubas jam įsiskolinęs ir jis nežadąs grįžti į Permę. Tuo tarpu Permės klubas paneigė krepšininko žodžius dėl įsiskolinimų, pareiškęs, jog dar vasarą, žaidėjui pasirašius vienerių metų sutartį su "Ural-Great", buvo išmokėta 60 proc. sutartyje numatytos sumos.

Be to, Permės komanda krepšininko, kuris debiutuoti "Lietuvos ryte" planavo dar gruodžio 9 dieną Šiaurės Europos krepšinio lygos (NEBL) rungtynėse su Helderio "Conesco" (Olandija) klubu, atžvilgiu laikėsi pakankamai griežtos pozicijos. "Ural-Great" oficialiai informavo krepšininko agentus, jog paleidžiamasis raštas A. Javtokui bus išduotas tik tada, jei pats atvyks į Permę.

O su buvusiais bendraklubiais susitikti aikštelėje A. Javtokas galės sausio 13 dieną, kai Vilniuje reguliariojo sezono rungtynes "Lietuvos rytas" žais su Permės "Ural-Great" krepšininkais.

Tad Permės krepšinio klube iš keturių Lietuvos krepšininkų šiuo metu žaidžia tik du - Tomas Pačėsas ir Rytis Vaišvila. Traumą toliau gydosi Virginijus Sirvydis. "Ural-Great" krepšinio komandos vyriausiojo trenerio Sergejaus Belovo asistentu antrą sezoną dirba Valdemaras Chomičius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją