Nuotaikingų varžybų dalyviai ir svečiai noriai mėgavosi vaikščiojimu basomis minkštoje ir reguliariai prižiūrimoje Europos centro golfo klubo pievoje. Bėgimo dalyviai grožėjosi puikiu aikštyno kraštovaizdžiu, o kadangi varžybų trasa driekėsi ir per patį Europos geografinį centrą, turėjo išskirtinę galimybę joje pabūti. Žolės kilimu nuklotą trasą dalyviai išmėginti galėjo 4 km ir 8 km nuotoliuose, o mažiesiems renginio svečiams buvo siūloma 500 m distancija.

Bėgimas gali būti įvairus: sunkus, siekiant pergalės ar norint pagerinti asmeninį rezultatą, komandinis, dalyvaujant estafetėje, reikalaujantis ištvermės, esant sudėtingai trasai, o gali būti ir malonus bei nuotaikingas, įkvepiantis ir kupinas nepamirštamų emocijų. Būtent toks ir yra bėgimas basomis, kurį siūlome išbandyti ne tik kaip alternatyvą kitoms bėgimo varžyboms, bet ir skatindami aktyvų, prasmingą laisvalaikį.

Šventiška, nuotaikinga ir pozityvi atmosfera, bėgikų ir jų artimųjų nuoširdžios šypsenos, dalyvių emocijos įveikus trasą tik patvirtina, jog toks renginys Lietuvoje yra reikalingas“, – kalbėjo renginį
organizuojančios asociacijos „Sporto renginiai“ direktorius Evaldas Martinka.

Ištvermingiausi bėgikai stojo prie ilgiausios varžybų 8 km rungties starto. Jų varžybose buvo virš 100. Šioje rungtyje nugalėtojų vardą antrą kartą apgynė Modestas Dirsė ir Ieva Želvytė.

Vyrų kategorijoje pirmą vietą užėmęs M. Dirsė atbėgo per 23:25 min. Antras finišavo Tomas Venckūnas (24:11 min). Augustas Jakubynas trasą įveikė per 24:41 min ir užėmė trečią vietą.

8 km distanciją moterų kategorijoje per 28:49 min įveikė ir pirma vieta džiaugėsi I. Želvytė iš Kauno. Antrą vietą užėmė Gitana Akmanavičiūtė (30:25 min), o trečia finišavo Rasa Bačanskienė (32:25
min).

Daugiau nei 170 bėgimo entuziastų pasiryžo įveikti 4 km rungtį. Šios rungties nugalėtoju, kaip ir prieš metus, tapo Evaldas Nausėda, įveikęs distanciją per 11:36 min. Antrą vietą užėmė net du bėgimo basomis dalyviai, kurie trasą įveikė per 12:28 min – Mikas Makušinas iš Panevėžio ir Saulius Čalkevičius iš Kauno, o trečias finišavo Sigitas Pranaitis (14:08 min).

Moterų įskaitoje greičiausiai 4 km minkšta žole nubėgo Gedvilė Diržiūtė (14:21 min). Per 15:32 min trasą įveikusi Vaida Priedininkaitė pelnė antros vietos apdovanojimą, o trečia finišą pasiekė Jelena Grigienė (15:44 min).

Gausiais plojimais ir garsiais šūksniais sportiškiausios bėgimo basomis komandos titulą priėmė bėgimo bendruomenė „Bėgimo klubas“. Sportiškiausiu kolektyvu bendruomenė tapo ir 2015 metais.

Bėgimą pieva išmėginti panoro gausus būrys mažųjų bėgikų. Jų noro nesumažino ir vasariškas lietus. Jaunieji sportininkai įveikė 500 m bėgimo basomis distanciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)