Greičiausiu pasaulio žmogumi vadimas Jamaikos sprinteris distanciją įveikė per 9 ir 77 šimtąsias sekundės. Šis rezultatas - bėgiko geriausias šiame sezone.

Sidabro medalį iškovojo amerikietis taip pat geriausią šių metų rezultatą užfiksavęs Justinas Gatlinas - 9.85. Trečią vietą iškovojo kitas jamaikietis Nesta Carteris, finišo liniją kirtęs po 9.95 sekundžių.

Vienintelis finale bėgęs baltaodis sportininkas prancūzas Christophe'as Lemaitre'as liko 7-as (10.06).

Šiame pasaulio čempionate nedalyvavo dėl dopingo vartojimo diskvalifikuotas geriausią sezono rezultatą turėjęs Amerikos bėgikas Tysonas Gay'us (9.75).

Dėl dopingo vartojimo iš varžybų pašalintas ir buvęs pasaulio rekordininkas jamaikietis Asafa Powelas, o dar vienas Jamaikos sprinteris 2011-ųjų šios rungties pasaulio čempionas Yohanas Blake‘as savo titulo negynė dėl traumos.

Praėjusiame pasaulio čempionate U. Boltas per anksti startavo ir buvo diskvalifikuotas iš finalinio bėgimo.

Pasaulio čempionu U.Boltas tapo jau šeštą kartą (2 – 100 m distancijoje, 2 – 200 m ir 2 – 4 po 100 m estafetėje). Dar šešis kartus U.Boltas yra tapęs olimpiniu čempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)