Olimpinėje rinktinėje gydytojo pareigas nuo 1996 metų ėjęs D. Barkauskas tvirtino, kad tokį žingsnį žengė gerai įvertinęs ir pamatavęs situaciją, o ne emocijų vedinas.

„Tai, kaip formuojama Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) darbo struktūra, manęs netenkina. Tai pančioja man rankas ir kojas, – kalbėjo 51-erių metų vyriausias rinktinės medikas. – Gal esu maksimalistas, daug reikalauju iš savęs ir kitų, tačiau matau, kad tomis sąlygomis, kurios šioje struktūroje formuojamos, negalėsiu įgyvendinti savo programos tęstinumo.“

D. Barkauskas tikino, kad kalbėjosi su aukščiausiais LOSC, KKSD ir LTOK vadais ne vieną kartą, tačiau diskusijos nedavė jokio rezultato.

„Daug klausimų, į kuriuos nėra atsakymų. Galbūt šiam etapui tai teisingas sprendimas. Gal mano išėjimas paskatins problemas spręsti efektyviau“, – svarstė jis.

Įvardindamas didžiausius trūkumus D. Barkauskas pirmiausiai paminėjo sporto medikų kvalifikacijos kėlimą.

„Sporto medikas nuolat dirba su asmenybėmis, sportininkais. Jo žinios ir kvalifikacija turi būti nuolat aukštai palaikomi. Dabar nematau, kaip tos komandos kvalifikacijos kėlimą galima užtikrinti. Tai kažkur dingę. Per ilgai laukėme ir gyvenome pažadais“, – teigė jis.

Apibūdindamas sporto mediko darbą D. Barkauskas atkreipė dėmesį, kad tai labai specifinis ir dinaminis darbas, reikalaujantis aukoti daug asmeninio laiko.

„Paruošti kineziterapeutą ir sporto mediką – labai ilgas procesas, o kadangi ne visus tenkina gyvenimas ant ratų, tai daug kas persikvalifikuoja. Šiam darbui reikalingas pasišventimas“, – kalbėjo dabar jau buvęs Lietuvos olimpinės rinktinės vyriausiasis gydytojas.

Sporto medicinoje liekantis D. Barkauskas tikino, kad niekur nedingsta, tik išeina iš LOSC struktūros. Gydytojas taip pat dar turės patariamąjį balsą LTOK sporto medicinos ir antidopingo komisijoje.

D. Barkauskas Lietuvos olimpiečiams startuoti padėjo visose olimpinėse žaidynėse, vykusiose nuo 1996-ųjų.

Primename, kad Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) inicijuota jam priklausančio LOSC
reforma jau kurį laiką kelia nemažą audrą sporto bendruomenėje.

Nuo sausio 1 d. LOSC, KKSD sprendimu, visiškai perėmė aukščiausius sportinius rezultatus Europos ir pasaulio čempionatuose, olimpinėse žaidynėse pasiekusių individualių sporto šakų Lietuvos atletų pasirengimą olimpinėms žaidynėms. Įvairių sporto šakų trenerių nuomone, ši reforma trukdys rengti olimpinę pamainą, kilo daugybė klausimų dėl būsimo sportininkų finansavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)