Joninių regata Trakuose yra mėgstama dalyvių dėl vienintelį kartą per metus čia organizuojamo naktinio plaukimo, kai 22 val. startavę buriuotojai turi įveikti etapą Galvės ežere. Šiemet Joninės buriuotojų nelepino vėju, vietomis tarp ežero salų nesiekusiu nė 1 m/s. Dėl to dauguma jachtų finišavo jau visiškai išaušus rytui.

Pailsėjusios keletą valandų, rytojaus dieną įgulos toliau varžėsi trumpose sportinėse 4 jūrmylių distancijose aplink Galvės ežero salas ir specialiai pažymėtas bojas.

Alinantis antros dienos karštis ir buriuotojų pastangos kovoti dėl kiekvieno stipresnio vėjo gūsio kėlė dalyvių norą laimėti, todėl įtampa ir azartas buvo juntamas iki pat finišo tiesiosios.

Susumavus rezultatus, pirmąją vietą I grupėje iškovojo jachta „Bestija“ (kap. Algirdas Žižys), II grupės nugalėtoja tapo jachta „Belone“ (kap. Tomas Niparas), III grupėje pergalę išplėšė „Vasara“ (kap. Romualdas Janušauskas), IV grupėje pirmoji vieta atiteko jachtai „Soto“ (kap. Saulius Šukaitis), o V grupės laimėtojais tapo jachtos „Draco“ įgula (kap. Jevgenijus Skuryginas).

Tradicinę Joninių regatą Trakuose organizuoja šiemet 90-ies metų sukaktį švenčiantis Vilniaus jachtklubas, savo gretose vienijantis daugiau kaip 60 narių ir per ilgus veiklos metus išugdęs ne vieną patyrusių ir profesionalių buriuotojų kartą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)