Liepos 2 dieną į didžiausią Lietuvoje „HONDA Trakų triatloną“ prie Galvės ežero rinksis aktyvaus laisvalaikio mėgėjai, norintys mesti sau iššūkį ir išbandyti jėgas trijose rungtyse. Penktus metus vyksiančio renginio dalyvius organizatoriai kvies įveikti olimpinę distanciją – 1,5 km plaukti, 40 km nuvažiuoti dviračiu ir 10 km. bėgti.

Tiems, kurie trasoje taip užtikrintai dar nesijaučia arba tik ketina išbandyti triatloną, siūloma pusė olimpinės distancijos – 750 m plaukimas, 20 km važiavimas dviračiu ir 5 km bėgimas. Norinčius dalyvauti tik vienoje rungtyje, organizatoriai kviečia suburti trijų žmonių komandą ir dalyvauti olimpinės ir pusės olimpinės distancijų estafetės varžybose.

Triatloną itin pamėgo bėgikai. Ne veltui sakoma, kad įveikus maratoną, kitas žingsnis turėtų būti triatlonas.

„Tai sporto šaka, kuri išbando stipriau, nei bėgimas. Jei bėgi, važiuoji dviračiu ir mėgsti plaukioti – įrodyk, kad ir triatloną gali įveikti. Varžybos vyks senosios Lietuvos sostinės centre, priešais Trakų pilį. Tad dalyvių lauks ne tik azartas, bet ir įspūdingi vaizdai“, – žadėjo vienas renginio organizatorių Darius Mikulis.

Trakų triatlonas

Dalyvauti varžybose gali visi pilnametystės sulaukę asmenys, bei nepilnamečiai nuo 15 metų, su raštišku tėvų sutikimu. Organizatoriai džiaugiasi, kad dalyvių skaičius kiekvienais metais auga. 2013-aisiais suskaičiuota 117 dalyvių, o praėjusiais metais šis skaičius išaugo iki 400.

„HONDA Trakų triatlono“ nepraleidžia ir kitų sporto šakų atstovai – čia yra dalyvavę penkiakovininkai Andrejus Zadneprovskis ir Justinas Kinderis, dviratininkas Žydrūnas Savickas.

Liepos 2 dieną olimpinės distancijos triatlono ir estafetės rungtys prasidės 8 val. Sprinto distancijoje ir estafetėje sportininkai prie starto linijos stos 12 val. Starto vieta – apžvalgos aikštelė prieš Trakų pilį.

Registruotis į varžybas galite interneto svetainėje www.trakutriatlonas.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)