„Tai buvo paskutinis šio sezono „Tour de France“ lenktynių kalnų etapas. Ir nors turo nugalėtojas senai aiškus, ketvirtadienį buvo „labai karšta“. Lenktynių pradžioje nuo pagrindinės grupės atitrūko didelė grupė bėglių, bet kylant į pirmąją šios dienos „Hors“ kategorijos viršūnę, priekyje susidarė dvi nedidelės grupelės. Dar prieš lenktynių startą lyderis italas Vincenzo Nibalis buvo nusiteikęs laimėti šį etapą, todėl priekyje buvę dviratininkai šansų turėjo nedaug.

Italo „Astanos“ komanda pirmoje finalinio „Hors“ kategorijos kalno papėdėje maksimaliai sumažino atsilikimą iki pirmaujančio ispano Mikelio Nieveso („Sky“), o tada paskui į priekį šokusį amerikietį Chrisą Hornerį įkandin nusekė V. Nibalis, – apie etapo peripetijas BNS pasakojo Lietuvos dviračių sporto federacijos techninis direktorius Karolis Einikis.

„Kurį laiką „pasėdėjęs ant amerikiečio rato“ ir iki finišo likus kiek mažiau nei 9 km italas paliko C. Hornerį už nugaros, vėliau pasivijo M. Nievę, kuris nesugebėjo palaikyti lyderio tempo, ir taip pat atsiliko. Nuo to momento V. Nibalis, liko vienas ir sėkmingai pasiekęs finišo liniją laimėjo jau ketvirtąjį etapą šiemet.

Jaunasis lenkas Rafaelis Majka, jau laimėjęs šių metų lenktynėse viską ką galėjo, dar bandė priešintis V. Nibaliui. Šiandien užsitikrinęs „Kalnų karaliaus“ marškinėlius jaunasis talentas galėjo pataupyti jėgas artėjančiam Lenkijos turui, bet vedamas nepamatuoto jaunatviškumo labiau eikvojo jėgas nei galėjo pasipriešinti V. Nibaliu.

Geltonų lyderio marškinėlių iš italo jau niekas nebeatims, bet dėl likusių dviejų vietų ant etapo prizininkų pakylos virė kaip niekad arši kova. Trečiadienį „Movistar“ koamanda buvusi labai aktyvi, šįsyk atrodė išsikvėpusi ir, kai labiau reikėjo komandos draugų pagalbos Alejandro Valverdei, ispanas liko vienas. Susimokę prancūzai Thibaut'as Pinot'as ir Romainas Bardet'as atėmė antrąją ispano vietą, jį bendroje lenktynių įskaitoje pastūmėdami dviem laipteliais žemyn – į ketvirtąją poziciją.

Penktadienį dviratininkų laukia sprinterių etapas, kuriame turėtume pamatyti ir į kovą sugrįžtančią „Garmin Sharp“ komandą, o lenktynių sprinte Ramūnas Navardauskas vėl bandys pakovoti dėl pirmųjų pozicijų“, – optimistiškai nusiteikęs devynioliktojo etapo laukia Karolis Einikis.

Aštuonioliktojo etapo lyderių rikiuotė:

1. Vincenzo Nibali (Italija), „Astana“ 4 val. 04 min. 17 sek.
2. Thibaut Pinot (Prancūzija), „FDJ.fr“ atsiliko 1 min. 10 sek.
3. Rafal Majka (Lenkija), „Tinkoff-Saxo“) 1:12
4. Jean-Christophe Peraud (Prancūzija), „AG2R“ 1:15
5. Tejay van Garderen (JAV), „BMC Racing“ 1:15
6. Romain Bardet (Prancūzija), „AG2R“ 1:53
7. Bauke Mollema (Olandija), „Belkin“ 1:57
8. Leopold Koenig (Čekija), „NetApp“ 1:57
9. Haimar Zubeldia (Ispanija), „Trek“ 1:59
10.Alejandro Valverde (Ispanija), „Movistar“ 1:59
...
133.Ramūnas Navardauskas, „Garmin Sharp“ 31:01
...
164.Davide Cimolai (Italija), „Lampre-Merida“ 32:14

Bendroje įskaitoje po aštuonioliktojo etapo R. Navardauskas pakilo į 144-ą vietą ir lenktynių lyderiui italui Vincenzo Nibaliui pralaimi puspenktos valandos.

Likus trims etapams iki lenktynių finišo V. Nibalis padidino pranašumą prieš artimiausią persekiotoją – į antrą vietą pakilusį prancūzą Thibaut'ą Pinot'ą – iki 7 minučių ir 23 sekundžių.

Bendroji įskaita:

1. Vincenzo Nibali (Italija), „Astana“ 80 val. 45 min. 45 sek.
2. Thibaut Pinot (Prancūzija), „FDJ.fr“ atsilieka 7 min. 10 sek.
3. Jean-Christophe Peraud (Prancūzija), „Ag2R“ 7:23
4. Alejandro Valverde (Ispanija), „Movistar“ 7:25
5. Romain Bardet (Prancūzija), „Ag2R“ 9:27
6. Tejay van Garderen (JAV), „BMC Racing“ 11:34
7. Bauke Mollema (Olandija), „Belkin“ 13:56
8. Laurens Ten Dam (Olandija), „Belkin“ 14:15
9. Leopold Koenig (Čekija), „NetApp“ 14:37
10.Haimar Zubeldia (Ispanija), „Trek“ 16:25
...
144.Ramūnas Navardauskas, „Garmin Sharp“ 4:31:29
...
164.Cheng Ji (Kinija), „Giant-Shimano“ 5:30:36

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)