Turkijos komanda prieš tai pralaimėjo Škotijos „Grove Menzieshill“ ekipai net 0:8, o Lietuvos ir Škotijos ekipų dvikova po atkaklios kovos baigėsi škočių pergale rezultatu 2:1. Tikėtasi, kad Turkijos komanda taps lengvu šiauliečių grobiu, tačiau taip nenutiko.

28 min. Oyku Yaldiz išvedė savo komandą į priekį, o „Gintrai-Strektei-Universitetui“ labai ilgai nesisekė net išlyginti rezultato. Apversti padėtį aukštyn kojomis pavyko tik per žaidimo paskutines 5 minutes. 66 min. po mažojo kampinio Gintarė Skačkauskaitė rezultatą išlygino, o 70 min. Samanta Jakovlevaitė išplėšė savo ekipai pergalę.

Šis rezultatas leido šiaulietėms A grupėje užimti antrą vietą ir pirmadienį per rungtynes su „Lille“ komanda kautis dėl kelialapio į aukštesnį divizioną. Lilio ekipa B grupėje laimėjo visas trejas žaistas rungtynes, jos įmuštų ir praleistų įvarčių santykis yra 13:2.

Jau šeštadienį buvo aišku, kad Vilniaus „HFTC-Tauro“ merginoms prasibrauti į Čempionių taurės V diviziono (EuroHockey Club Champions Challenge III) čempionato Prahoje (Čekija) pusfinalį nepavyks. Turnyro B grupės varžybas vilnietės baigė dvikova su absoliučia autsaidere graikų „Imittos“ ir sutriuškino ją net 13:0 (5:0). Prie šios pergalės net 5 įvarčiais prisidėjo Kristina Poškutė.

„HFTC-Tauras“ B grupėje užėmė trečią vietą ir pasirodymą turnyre pirmadienį baigs rungtynėmis su Švedijos „Nacka“ ekipa, kuri pralaimėjo visas žaistas A grupės rungtynes. Šio mačo pralaimėtojos iškristų į žemesnį divizioną, jei tokio rango varžybos kitais metais būtų rengiamos.

Vyrų čempionų taurės V diviziono (EuroHockey Club Champions Challenge III) čempionate Zagrebe (Kroatija) sekmadienį džiaugėsi abi Lietuvos komandos.

Vilniaus „Ardas-Rudamina“ be didesnio vargo 4:1 (2:0) nugalėjo vengrų „Olcote“ ir B grupėje užėmė pirmą vietą.

Tuo metu Širvintų „Intai-Baltic Champignons“ teko žaisti žūtbūtines rungtynes su Graikijos „Napeos Apollon“ komanda. Mūsiškiams tik pergalė galėjo atverti duris į pusfinalį ir širvintiškiai savo pasiekė.

Jau pirmame kėlinyje „Intą-Baltic Champignons“ į priekį išvedė Žygimantas Balsiukas, įmušęs 7 metrų baudinį. Graikai atsakė taikliu smūgiu 36 min., tačiau 59 min. po mažojo kampinio tas pats Ž. Balsiukas pelnė lemtingą įvartį - 2:1.

Tad abi mūsų vyrų komandos pirmadienį turės galimybę kartu iškopti į aukštesnį divizioną. „Ardui-Rudaminai“ teks kovoti su Sofijos NSA (Bulgarija) ekipa, o širvintiškių laukia dvikova su šeimininkų „Marathon“ klubu.

Rungtynių statistika:

Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ - „Highway Hockey“ 2:1 (0:1).
Įvarčiai: 0:1 O. Yaldiz (28), 1:1 G. Skačkauskaitė (66 iš mk), 2:1 S. Jakovlevaitė (70).

Vilniaus „HFTC-Tauras“ - „Imittos“ 13:0 (5:0).
Įvarčiai:
1:0 K. Poškutė (6 iš mk), 2:0 K. Kartanovič (8 iš mk), 3:0 K. Kartanovič (10 iš mk), 4:0 S. Dubickienė (23 iš mk), 5:0 J. Banevičiūtė (35), 6:0 K. Poškutė (43 iš mk), 7:0 K. Poškutė (44), 8:0 K. Poškutė (48 iš mk), 9:0 A. Griškutė (49), 10:0 A. Janutaitė (52), 11:0 K. Poškutė (59), 12:0 U. Chmeliauskaitė (66), 13:0 D. Juraitė (68 iš mk).

Vilniaus „Ardas-Rudamina“ - „Olcote“ 4:1 (2:0).
Įvarčiai: 1:0 V. Jankevičius (24 iš 7m), 2:0 D. Preidis (31), 3:0 A. Mankouskis (40), 3:1 T. Kissas (57), 4:1 V. Jankevičius (66 iš mk).

Širvintų „Intai-Baltic Champignons“ - „Napeos Apollon“ 2:1 (1:0).
Įvarčiai: 1:0 Ž. Balsiukas (23 iš 7m), 1:1 R. Asflordas (35), 2:1 Ž. Balsiukas (59 iš mk).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją