Trečią varžybų dieną mūsiškės užtikrintai 3:0 (25:13, 25:21, 25:23) nugalėjo iki tol turnyre pirmavusią Danijos rinktinę, nustumdama ją į trečią vietą.

Visas tris dienas be keitimų žaidusi Lietuvos moterų rinktinės jungianti šešiolikmetė Vaiva Mikalkėnaitė (Kauno „Heksa“) buvo kupina įspūdžių: „Nesitikėjau, kad rinktinėje teks žaisti kaip pagrindinei jungiančiajai. Pradžioje labai jaudinausi, bet visa komanda mane labai palaikė, merginos nepyko, kai netiksliai pakeldavau joms kamuolį ir nuolat mane drąsino. Esu laiminga gavusi tokią galimybę. Galėjau sužaisti geriau, bet tikiuosi, kad per šias dienas įgyta patirtis man padės ir turnyre Švedijoje jausiuosi dar tvirčiau“.

Komandos draugei antrino ir Vilniaus SM „Tauro-VTC“ žaidėja Gerda Grudzinskaitė: „Jau vien galimybė treniruotis drauge su nacionaline rinktine yra didelė motyvacija dar daugiau dirbti ir stengtis. Juk mes su Vaiva net nepakliuvome į jaunių rinktinę, o trenerė Daiva Simokaitienė mus įvertino ir pakvietė į moterų rinktinę. Tai reiškia, kad mes esame kažko vertos ir einame teisingu keliu“.

Geriausia žaidėja pripažinta Viltė Makauskaitė (Jonavos „Achema-KKSC“), šiais metais susišlavusi visus įmanomus asmeninius apdovanojimus.

Antradienį Lietuvos moterų tinklinio nacionalinė komanda išvyksta į Švediją, kur draugiškame turnyre susitiks su šeimininkių bei Norvegijos rinktinėmis.

Lietuvos vyrų rinktinė tris kartus iš eilės įveikė gruzinus. Sekmadienį mūsiškiai laimėjo rezultatu 3:0 (25:22, 25:19, 25:11).

Geriausiu žaidėju Lietuvos komandoje buvo pripažintas Andžejus Savostenokas (Veru „Danpower“, Estija).

„Naujasis Lietuvos rinktinės treneris Aivaras Strockis labai objektyviai surinko žaidėjus pagal jų pajėgumą, o ne pagal atstovavimą kokiam nors klubui ar miestui. Esu maloniai nustebintas tiek stovyklos, tiek paties turnyro organizavimo kokybe, dideliu dėmesiu, skirtu visoms detalėms – pradedant maitinimu, aprangomis, treniruočių bei gyvenimo sąlygomis ir baigiant pačiu požiūriu į sportininkus, bendravimą su jais. Net „Schenker“ lyga ne visada tuo gali pasigirti“, – po turnyro sakė buvęs daugkartinių Lietuvos čempionų Vilniaus „Flamingo Volley“ lyderis A. Savostenokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)