„Šiame tarptautiniame golbolo turnyre Vilniaus Vytauto Didžiojo „Lions“ klubo taurei laimėti Lietuvos golbolo rinktinės sportininkai susitinka su stipriausiomis pasaulio komandomis – parolimpiniais čempionais suomiais, pasaulio bronzos laimėtoja JAV rinktine, Afrikos žemyno čempione Alžyro komanda ir stipriomis konkurentėmis iš Europos – Ispanija ir Vokietija.

„Šie metai ypatingai svarbūs Lietuvos aklųjų ir silpnaregių komandiniam sportui, o taip pat ir Lietuvos aklųjų sporto federacijai kaip Europos čempionato organizatorei. Šis turnyras – kaip generalinė repeticija prieš Europos čempionatą“, - sakė Lietuvos aklųjų sporto federacijos prezidentas Linas Balsys.

Po pirmos dienos turnyre pirmauja Lietuvos antra komanda, surinkusi 43 taškus. Dviejose Lietuvos komandose rungtyniauja į Pietų Korėją vyksiančios mūsų šalies rinktinės nariai: Henrikas Pavliukianecas, Marius Zibolis, Mantas Brazauskis, Justas Pažarauskas, Mantas Panovas ir Nerijus Montvydas.

„Pagrindinis mūsų tikslas – patekti į Rio de Žaneiro žaidynes. Turime aiškų planą ir pagal jį nuosekliai dirbame. Šiame turnyre pasitikriname savo pasiruošimą Seulo žaidynėms. Tikiuosi, kad kelialapį į parolimpines žaidynes iškovosime Seule, o liepą Lietuvoje vyksiančiame Europos čempionate jau mėgausimės žaidimu ir rungsimės tik dėl Europos čempionų vardo“, - komentavo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Levickis.

IBSA pasaulio žaidynių Pietų Korėjoje prizininkės pateks į Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes. Nepatekusios komandos dar turės šansą laimėti kelialapius keturiuose regioniniuose čempionatuose.

Šiemet Lietuva iškovojo teisę liepos 5-12 dienomis Kaune organizuoti aukščiausios lygos Europos golbolo čempionatą. Tai yra didžiausias ir reikšmingiausias čempionatas Lietuvos parolimpinio sporto istorijoje, kurio metu bus baigta Europos komandų atranka į parolimpiadą.

Tarptautinis golbolo turnyras Vilniaus Vytauto Didžiojo „Lions“ klubo taurei laimėti tęsis visą savaitgalį (balandžio 25 ir 26 dienomis) Lietuvos edukologijos universiteto (LSU) sporto salėje, Studentų g. 39.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)