Į turnyro pusfinalius pateko penkios Rusijos ir trys lietuvių poros. Šiame etape Lietuvos tinklininkams įveikti varžovų nepavyko.

Vaikinų turnyre Patrikas Stankevičius ir Marius Alaunis 0-2 (18:21, 23:25) pralaimėjo Denisui Šekunovui ir Aleksejui Kirijenkai, o Martinas Jesipenka ir Rokas Vaškevičius po atkaklios kovos 1-2 (11:21, 21:18, 13:15) nusileido Vasilijui Ivanovui ir Sergejui Gorbenkai.

Merginų pusfinalyje Agnieška Paškevič ir Jekaterina Kovalskaja 1-2 (17:21, 21:17, 11:15) turėjo pripažinti Jelenos Fediunovos ir Marijos Voroninos pranašumą.

„Lietuviškame“ vaikinų mažajame finale M. Jesipenka ir R. Vaškevičius 2-0 (21:18, 25:23) nugalėjo Lietuvos jaunių čempionus M. Alaunį ir P. Stankevičių.

„Tikrai nesitikėjome tokios aukštos vietos, nes mes kartu treniravomės tik nuo pirmadienio. Žaidėme sunkiausioje grupėje, su tais pačiais rusais susitikome tris kartus. Pusfinalyje sužaidėme gana lygiai, – kalbėjo M. Jesipenka. – Mažajame finale parodėme, kas yra geriausi Lietuvoje. Rokas labai gerai mane supranta, viską padaro, todėl man daug lengviau žaisti nei su ankstesniu partneriu“.

Merginų turnyro mažajame finale A. Paškevič ir J. Kovalskaja 2-0 (21:16, 21:8) įveikė ruses Mariją Bočarovą ir Olgą Koždej.

„Tikėjomės medalių. Pusfinalyje buvo labai sunki kova su rusėmis. Jame turėjome solidžią persvarą ir per anksti patikėjome pergale. Pabaigoje pačios darėme daug klaidų. Mažajame finale jau buvo viskas arba nieko. Kadangi mes labai norėjome medalių, stengėmės iš paskutiniųjų“, - pabrėžė J. Kovalskaja, kuri su A. Paškevič jau ateinančią naktį išskrenda į Kiprą, kur vyks jaunių (iki 19 metų) pasaulio čempionatas.

Sėkmingas jaunųjų Lietuvos tinklininkų pasirodymas nudžiugino ir Lietuvos tinklinio federacijos vadovus.

„Lietuvių pasirodymą vertinu gerai. Kad rusai bus stiprūs, mes žinojome, nes jie jaunimo amžiuje visada yra pajėgūs. Gal suaugusių lygyje jie nėra labai stiprūs, bet jaunimo amžiuje jie visada būna vieni stipriausių Europoje, nes šis sportas Rusijoje yra labai populiarus ir jie turi daug sportuojančių žmonių.

Tai, kad trys lietuvių komandos pateko į ketvertus, rodo, kad mes žaidžiame geriau už kitas šalis, išskyrus rusus, bet ir su jais mes kovojome lygiai. Šis turnyras mums buvo reikalingas, kad išsirinkti komandas, kurios dalyvaus Europos jaunių čempionate, o tokie rezultatai rodo, kad Europos pirmenybėse mes būsime stiprūs“, – savo įspūdžiais po turnyro dalijosi Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

Vaikinų turnyro finale D. Šekunovas ir A. Kirienka 2-0 (21:16, 21:19) nugalėjo V. Ivanovą ir S. Gorbenką, o merginų kovoje dėl aukso J. Fediunova ir M. Voronina 2-0 (21:19, 21:16) įveikė Aleksandrą Ganenko ir Tatjaną Kopylovą.

EEVZA jaunių čempionate dalyvavo 19 vaikinų ir 13 merginų komandų iš Rusijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Armėnijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją