„Dedame visas pastangas, kad žirginis sportas Lietuvoje klestėtų, o sportininkų demonstruojamas meistriškumas ir skinami laurai didelio pasiruošimo reikalaujančiose rungtyse tik įrodo, kad esame nusipelnę būti tarp Europos žirginio sporto elito. Visą savaitgalį Lietuvos himnas arenoje skambėdavo net po kelis kartus per dieną, kas reiškė, kad vėl nugalėjo mūsų šalies sportininkai“, – džiaugėsi Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas.

„Pastebime, kad dalyvių, atvykstančių iš kitų šalių, ir juos palaikančių žiūrovų skaičius kasmet auga. Iš sportininkų girdime daug gerų atsiliepimų apie pačias varžybas, jų organizavimą. Tai tik patvirtina, jog turime puikią infrastruktūrą, kurią sugebame efektyviai išnaudoti. Tikiuosi, kad ir ateinančiais metais žiūrovai bei dalyviai rinksis taip pat gausiai, o kartu didės ir susidomėjimas žirginiu sportu apskritai“, – ateities užmojus atskleidė G. Gutkauskas.

Visas tris dienas sportininkai varžėsi net 15-oje skirtingo sudėtingumo konkūrų rungčių. Sudėtingiausioje „Grand Prix World Cup“ rungtyje (kliūčių aukštis 140-160 cm) sėkmė šiais metais lydėjo Estijos konkūrinio jojimo meistrą Rein Pill su žirgu A Brok. Antroji vieta atiteko raiteliui iš Lenkijos Davisui Kubiakui su žirgu Bagazza M, o trečiąją vietą užėmė šiaulietis Danielius Gutkauskas su žirgu Tom Riddle S.

Prestižinėje „Šiaulių miesto Mero taurės“ rungtyje (kliūčių aukštis 145 cm) nugalėtoju tapo patyręs Lietuvos raitelis Andrius Petrovas su žirgu Centrino. Nuo jo vos trimis sekundėmis atsiliko ir antrą vietą užėmė Lietuvos konkūrų legenda Zigmantas Šarka su žirgu Aster. Trečioji vieta atiteko taip pat lietuviui Irmantui Grikieniui su žirgu Glamour for Ever.

Į Šiauliuose vykusį Pasaulio taurės etapą susirinko dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Suomijos ir Vengrijos – iš viso 109 raiteliai su 213 žirgų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)