Pirmoji finale nusileido baltarusei Tatjanai Šarakovai, kuri 3 kilometrus įveikė per 3 min. 37,427 sek., o antroji mažajame finale įveikė savo tautietę Daivą Tušlaitę.

Kovoje dėl trečios vietos E. Mazurevičiūtė distanciją įveikė per 3 min. 46,158 sek. Tai – daugiau nei sekunde greičiau nei ji tai padarė kvalifikacijoje. Tuo metu D. Tušlaitė, jei būtų važiavusi kaip kvalifikacijoje (46,136 sek), ji būtų pranokusi E. Mazurevičiūtę ir iškovojusi bronzos medalį.

Finale V. Sereikaitė pasidavė daug ankščiau nei pasiekė finišo liniją. Supratusi, kad nepavyks įveikti savo varžovės, ji sumažino tempą ir tenkinosi antrąja vieta. Persekiojimo rungtyje taip pat dalyvavo ir Silvija Latožaitė bei Vaida Pikauskaitė: jos atitinkamai liko šeštoje ir aštuntoje vietose.

Vyrų persekiojimo rungtyje lietuviai nedalyvavo, o visas tris prizines vietas užėmė baltarusiai.

Moterų 500 metrų rungtyje lietuvės Gintarė Gaivenytė-Mikalajūnė ir Miglė Marozaitė neprilygo Azerbaidžano atstovei Olgai Ismajlovai, kuri du ratus įveikė per 34,985 sek. bei antroje vietoje likusiai rusei Jelenai Breznivai iš Rusijos (35,482 sek.).

Trečią vietą iškovojusi G. Gaivenytė-Makalajūnė, 0,002 sekundės dalimis aplenkė savo geriausią rezultatą pasiekusią M. Marozaitę.

„Rezultatas nėra labai geras, bet pirmas ratas buvo gana greitas. Visada komandiniame sprinte važiuodavau pirmą ratą, todėl ir dabar mano pirmas ratas buvo geresnis“, – sakė G. Gaivenytė-Mikalajūnė.

„Merginų rezultatus vertinu gerai. Gintarė rodo pastovius gerus rezultatus ir gerai stovi Europos reitinge. Miglės rezultatai eina geryn ir geryn, ji šiandien pagerino savo asmeninį rekordą. Nuo šiol ji turbūt važiuos komandinio sprinto pirmą ratą ir 500 metrų. Ji dar labai jauna, tad pagrindinis jos startas – Europos jaunimo čempionatas“, – savo auklėtinių rezultatais džiaugėsi treneris Dmitrijus Leopoldas.

Vyrai varžėsi dvigubai ilgesnėje distancijoje – 1 km distancijoje. Pirmą vietą iškovojo ir keturis ratus greičiausiai įveikė lenkas Kamilas Kucynskis (1 min. 3,333 sek), antras liko taip pat Lenkijai atstovavęs Mateuszas Rudykas (1 min. 5,055 sek.). Trečias liko svečias iš Ukrainos Andrekus Kucenka (1 min. 6,187 sek). Vienintelis lietuvis, startavęs šioje rungtyje, Paulius Gustys liko per žingsnį nuo medalio – 1 min. 7,138 sek.

Jaunių omniumo daugiakovės rungties starte lietuviams sekėsi skirtingai. Olivija Baleišytė laimėjo pirmas dvi rungtis ir su 80 taškų pirmauja omniumo rungties įskaitoje. Antra su 76 taškais rikiuojasi lenkė Nikola Rozynska, trečia – lietuvė Eglė Eidėjutė, kurios sąskaitoje 72 taškai. Iš viso Lietuvai jaunių merginų omniumo daugiakovėje atstovauja šešios dviratininkės.

Jauniams vyrams taip gerai kaip merginoms nesisekė. Daugiau plente nei treke važinėjantys klaipėdiečiai kol kas nesugeba pasipriešinti lenkams ir ukrainiečiams. Iš lietuvių kol kas aukščiausią penktąją vietą užima Rojus Adomaitis – jis 18 taškų pralaimi omniumo daugiakovės lyderiui Szymonui Krawczykui iš Lenkijos, kuris laimėjo pirmąją skrečo ir antrąją persekiojimo rungtis.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)