Sutikus T. Vaitkų kelyje nebūtinai pavyks jį aplenkti. Prieš kelias dienas jis savo „Facebook“ puslapyje patalpino vaizdo įrašą, kuriame jis dviračiu pasiekė 111 km/val. greitį. Žinoma, nuo kalno ir automobiliui priekyje saugant nuo priešpriešinio vėjo. Jis bene vienintelis sportininkas „Tour de France“ varžybose savo kojomis net tris minutes be pertraukos generavęs 1 kW galią.

Įsivaizdavimui – tai keturis kartus galingiau nei varžybų tempu važiuoti lygiu keliu ir daugiau nei du kartus stipriau nei spurtuoti į kalną. Kažkaip perdavus tą jėgą jūsų skalbimo mašinai – užtektų išgręžti skalbiniams.

Bet trečiadienį (liepos 8 d.) T. Vaitkus nebetemps kitų į kalvas. Jo laukia asmeninis „Tour de Lituanie“. Nuo Klaipėdos iki Vilniaus per 83 kaimus ir miestus gražiausiu Lietuvos keliu – Panemune.

Trečiadienį dviratininkas 8 valandą ryto startuos nuo Arkos paminklo Klaipėdos centre. Maždaug už 40 minučių prie Klaipėdos miesto ženklo bus pradėtas matuoti laikas, o T. Vaitkus spurtuos. Apie 18 valandą jis turėtų pasiekti Vilniaus ribą, o dar po 40 minučių ir miesto širdį – Arkikatedrą.

„Pati distancija nėra labai sudėtinga. Sunkiausia tai tos ilgos valandos ant dviračio. Gerai, kad važiuosiu ne vienas“, – sakė dviratininkas.

Dar keturi dviratininkai užsiregistravo visam šiam žygiui, keliolika turėtų prisijungti atskirose atkarpose – ties Šilutės, Jurbarko ir kitais miestais.

„Bent pradžioje būsime penkiese. Draugija tikrai padeda“, – sakė T. Vaitkus.

Keliese važiuoti geriau ne tik, kad galėtum pasišnekėti. Važiuojant paskui dviratininką tauposi jėgos. Reikia bent trečdaliu mažiau jėgų.

Du dviratininkai – Valdas Kinčius ir Mindaugas Baltuška T. Vaitkui padės „miesto ruožuose“ – Klaipėdoje ir Vilniuje. Abu jie neįgalieji sportininkai.

Specialiai šiam žygiui T. Vaitkus nesiruošė. O ir kaip ruoštis daug žinių niekur nerasi. Tokios ilgos distancijos per savo karjerą pajėgiausiose pasaulio komandose ir sunkiausiose varžybose T. Vaitkus dar nevažiavo.

„Savaitgalį turėjau varžybas, tempėme savo sprinterį. Paskutinę dieną buvo gera distancija ir karštis gal 35 laipsniai. Turėtų užtekti. Dabar reikia gerai vakare prisivalgyti“, – juokavo T. Vaiktus.

O energijos T. Vaitkui reikės bent 7000 kcal. Žmogiškai matais – 14 cepelinų su grietinės ir spirgų padažų.

Šio antžmogiškų jėgų reikalaujančios kelionės tikslas iš pirmo žvilgsnio labai banalus – lažybos, bet T. Vaitkus taip nori įkvėpti visus, ne tik dviratininkus, pajudėti iš savo komforto zonos – saulėto ir tykaus uostamiesčio sunkiems, bet gražiems žygiams.

Detalus kelionės maršrutas: https://goo.gl/3Mr7xZ

Keliones eigą ir dviratininko greitį bus galima matyti gyvai interaktyviame žemėlapyje. Nuotraukas ir vaizdo įrašus pateiksime operatyviai DELFI portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)