Praėjusių metų rudenį kontraktą su TPS klubu pasirašęs pagal formulę „1+1“ T. Kumeliauskas sulaukė pasiūlymo pratęsti kontraktą nesibaigus sezonui.

Sezono pradžioje traumą gydęsis puolėjas įsibėgėjo ir iš ketvirto komandos penketo buvo perkeltas į antrą. Per 21 rungtynes komandai 4 įvarčius pelnęs ir 3 rezultatyvius perdavimus atlikęs ledo ritulininkas portalui hockey.lt teigė, jog pastaruoju metu jis įgyja vis daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir aikštelėje jaučiasi vis geriau.

- Gavai pasiūlymą sezono viduryje pratęsti kontraktą kitiems metams. Nenustebai?

- Buvo žaidėjų, kurie kontraktus pratęsė jau po mėnesio nuo sezono pradžios. Mes savo kontraktus pratęsėme penkiese. Žinoma, malonu, kad sezono viduryje siūlo pratęsti sutartį, tai suteikia pasitikėjimo. Klube esu patenkintas viskuo, noriu čia įsitvirtinti, tad dabar būsiu ramus dėl ateities klube.

- Neseniai tave perkėlė iš ketvirto penketo į antrą. Pakilai karjeros laiptais?

- Mūsų klube didelės įtakos penketas neturi. Svarbiausia – žaidimo minutės. Pirmas, antras penketai labiau puola, žaidžia daugumoje, likusieji du žaidžia mažumoje, atlieka daugiau gynybines funkcijas. Tiesa, pradėjus žaisti antrame penkete, padidėjo mano žaistų minučių skaičius nuo 10 iki 17, tad ir pasitikėjimo daugiau, ir galimybių įmušti. Jaučiuosi tvirčiau. Ir komanda atsigauna, žaidžiame neblogai, bet vis pralaimime tai per pratęsimą, tai per baudinius. Bet šansų užsikabinti atkrintamoms dar turime.

- Balandžio pabaigoje įvyks pasaulio ledo ritulio čempionato I-o diviziono B grupės varžybos Vilniuje. Lauki šio čempionato?

- Labai laukiu. Senokai bežaidžiau namuose. Čempionatas vyks didžiulėj „Siemens arenoje“, bus daug pažįstamų, savų sirgalių, tad tikrai noriu kuo greičiau apsivilkti rinktinės marškinėlius. O ir laikas jau būtų iškovoti medalius. Su šia rinktine mes tikrai pajėgūs tai padaryti. Su klubais senokai beiškovojau kokį trofėjų, tad visos viltys į rinktinę.

- Ledo ritulio aistruoliai jau sudarinėja rinktinės penketukus ir tave rikiuoja šalia Dainiaus Zubraus. Kaip vertini galimybę žaisti kartu su NHL žaidėju?

- Žinoma, labai norėčiau žaisti su Dainiumi viename penkete. Tai labai patyręs, turintis ko pamokyti žaidėjas. Mūsų klube yra NHL duonos ragavusių žaidėjų, bet Dainius yra Dainius.

- Netrukus prasidės Sočio olimpinės žaidynės. Už kurią rinktinę sirgsi ledo ritulio turnyre?

- Mano komandos draugai amerikiečiai juokiasi ir manęs klausia, kurioje olimpiados grupėje žaidžia Lietuva (juokiasi). Net nežinau kurią komandą palaikyti – galbūt žiūrėsiu rungtynes ir mėgausiuosi. Visos komandos stiprios, bus daug gero ledo ritulio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)