Turnyre dėl čempionų titulų kovojo kovotojai iš 7 valstybių: Švedijos, Norvegijos, Danijos, Lenkijos, Šveicarijos, Latvijos ir Lietuvos. Mūsų šaliai atstovavo 4 sportininkai: J. Jurutas, B. Gustaitytė, jos sesuo Magdalena ir Aistė Tatarūnaitė.

Geriausiai varžybose sekėsi B. Gustaitytei, kuri svorio kategorijos per 65 kg varžybose laimėjo 3 kovas ir tapo čempione. Pirmoje kovoje 22-ejų metų vilnietė be vargo įveikė sportininkę iš Norvegijos, o daugiausia pastangų reikėjo įdėti pusfinalyje.

„Sunkiausia buvo pusfinalio kova, nes pasitaikė stipri šveicarė Angela Felber, - pasakojo B. Gustaitytė. - Su ja reikėjo kovoti pratęsime.“

Finale papildomo laiko jau neprireikė, nes Lietuvos rinktinės narei užteko pagrindinio kovos laiko, kad įrodytų savo pranašumą prieš švedę Sarą Hagge.

„Žinojau, koks įtemptas bus ruduo, tad visą vasarą sportavau ir sportinė forma išliko puiki, - apie savo pasirodymą kalbėjo B. Gustaitytė. - Dabar laukia dar keletas startų tarptautiniuose turnyruose, Europos jaunimo (iki 22-ejų metų) čempionatas ir suaugusiųjų Lietuvos, Europos ir pasaulio čempionatai. Tikiuosi pavyks patekti į visus turnyrus, o tikslai, kaip visada, aukščiausi.“

Kitoms Lietuvos merginoms sekėsi prasčiau. Svorio kategorijos iki 65 kg varžybose abi savo antras kovas pralaimėjimo ketvirtfinalyje.

Vyrų varžybose dalyvavęs vienintelis Lietuvos sportininkas J. Jurutas svorio kategorijoje iki 70 kg pasiekė pusfinalį, tačiau didelį išbandymą patyrė jau aštuntfinalio kovoje. Jos metu vilnietis tik po 3 pratęsimų nugalėjo Švedijos sportininką.

Antra kova buvo laimėta lengviau, bet pusfinalyje teko pripažinti kito Švedijos atstovo Ziyafatallos Samizade pranašumą ir tenkintis trečia vieta galutinėje įskaitoje.

Lietuvos sportininkams Švedijoje vadovavęs treneris Donatas Imbras teigė, kad į varžybas susirinko stipriausi vakarų ir šiaurės Europos šalių atstovai.

„Kovotojams tai buvo puiki galimybė įsivertinti savo jėgas ir galimybės rengiantis Europos ir pasaulio čempionatams, - sakė treneris. – Esu patenkintas sportininkais, nepaisant jų laimėjimų ar pralaimėjimų, nes visi įgyvendino užsibrėžtus tikslus ir įgijo patirties.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)