Apklausoje už šį įvykį balsavo 54,1 proc. atsiuntusiųjų anketas.

Konkurenciją jam sudarė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirodymas Atėnuose su jos įspūdingomis pergalėmis ir nusivylimu likus be medalių (25,0 proc.) bei Vilniaus "Siemens" arenos atidarymas ir Lietuvai suteikta teisė rengti 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą (20,9 proc.).

Be metų įvykio, dar buvo renkamas šiais metais labiausiai nudžiuginęs ir labiausiai nuvylęs Lietuvos sportininkas ar komanda.

Nudžiuginusiųjų kategorijoje nedidele persvara nugalėjo antrąjį olimpinį auksą pelnęs V.Alekna, už kurį balsavo 31,8 proc. apklaustųjų.

Antroji vieta atiteko olimpinį sidabro medalį iškovojusiai septynkovininkei Austrai Skujytei (27,2 proc.), o trečioji - kitam olimpiniam vicečempionui, penkiakovininkui Andrejui Zadneprovskiui (18,1 proc.).

Tarp nudžiuginusių sportininkų dar pažymėtinas Arvydas Sabonis, po ilgos pertraukos vėl rungtyniavęs Kauno "Žalgiryje" ir taip ištesėjęs savo pažadą.

Metų nusivylimu jau antrąkart iš eilės tapo pernykščiai herojai.

Šįkart - vyrų krepšinio rinktinė, kuri po 2003 metų triumfo Europos čempionate puikiai pradėjo olimpinių žaidynių turnyrą, tačiau pralaimėjo dvejas lemiamas rungtynes ir liko be nieko. Tokios nuomonės laikėsi 33,3 proc. apklaustųjų.

Antrąją vietą nusivylimų sąraše užėmė olimpinių vilčių nepateisinę irkluotojai baidarininkai Alvydas Duonėla ir Egidijus Balčiūnas (28,5 proc.), o trečiąją - Lietuvos dviratininkės, kurios ne tik grįžo tuščiomis iš Atėnų, bet ir puolė aiškintis tarpusavio santykius (19,0 proc.).

Pirmąkart surengtoje apklausoje svarbiausiu 2002 metų sporto įvykiu pripažintas Pietų Korėjoje ir Japonijoje vykęs pasaulio futbolo čempionatas ir Brazilijos rinktinės pergalė jame. Labiausiai nudžiuginusių kategorijoje nugalėjo "Tour de France" lenktynėse trečiąją vietą užėmęs dviratininkas Raimondas Rumšas, o metų nusivylimu tapo Lietuvos moterų krepšinio rinktinės fiasko Europos čempionato atrankos varžybose.

Pernai svarbiausiu 2003 metų sporto įvykiu pripažintas Švedijoje vykęs Europos vyrų krepšinio čempionatas ir Lietuvos rinktinės triumfas jame. Metu džiaugsmu tapo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, iškovojusi Europos čempionės titulą, o labiausiai nuvylė dviratininkas Raimondas Rumšas, kurio organizme buvo rasta draudžiamų dopingo preparatų ir kuriam skirta diskvalifikacija.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją