D. Neverauską į išplėstinę 40 žaidėjų kito sezono sudėtį įtraukė Pitsburgo „Pirates“ ekipa, kurios žvalgai 2009 metais ir pakvietė talentingą lietuvį keltis per Atlantą.

Tiesa, norint tapti pirmuoju Lietuvos atstovu, patekusiu į seniausią Šiaurės Amerikos profesionalaus sporto lygą, D. Neverausku dar reikės pakentėti ir padirbėti.

Net ir pasirašyta MLB sutartis dar nereiškia, kad žaidėjas garantuotai pateks į pagrindinę komandos sudėtį, kurioje būna 25 pavardės. Kitą sezoną „Pirates“ gali vėl išsiųsti D. Neverauską į vieną savo dukterinių ekipų. Tačiau išplėstiniame sąraše esančius beisbolininkus bet kuriuo metu galima iškviesti į MLB komandą.

Praėjusį sezoną lietuvis atstovavo „Minor League Baseball“ varžybų sistemai priklausančioje ir aukščiausia kategorija – AAA – pažymėtoje Tarptautinėje lygoje rungtyniaujančiai Indianapolio „Indians“ komandai.

Sėkmingai pasirodęs dešiniarankis beisbolininkas praėjusią liepą dalyvavo San Diege vykusiose „Visų ateities žvaigždžių“ rungtynėse, į kurias sukviečiami ryškiausi „Minor League Baseball“ pirmenybių talentai.

Bet rugpjūčio pabaigoje jis prisivirė neskanios košės, kuomet su keliais kitais beisbolininkais įsivėlė į konfliktą Toledo miesto bare. Užsipuolę užeigą uždaryti norėjusią barmenę, trys žaidėjai buvo sulaikyti atvykusių policijos pareigūnų.

„Pirates“ tuomet suspendavo D. Neverauską ir ilgą laiką neatskleidė kortų, ar pasinaudos pirmumo teise pasirašyti sutartį su legionieriumi iš Lietuvos.

Tiesa, žaidėjo tėvas, beisbolo treneris Virmidas Neverauskas rugsėjį DELFI teigė turintis žinių, kad į jo sūnų nusitaikiusi ir kita MLB ekipa.

„Jei „Pirates“ nepasinaudos savo teise, Dovydas užsiminė jau žinantis komandą, kuri jį pakvies. Man pavadinimo jis nesakė, kad kalbos nesklistų, bet matyt kažkas jau bendravo su agentu“, – tuomet atviravo beisbolo specialistas.

Minimalus metinis MLB žaidėjo atlyginimas siekia 500 tūkst. JAV dolerių (450 tūkst. eurų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)