„TOP lygą sukūrėme praėjusiais metais, nes pamatėme, kad anksčiau, kai būdavo daugiau komandų, rezultatai buvo labai dideli. Kuomet skirtumai būna dideli, tuomet nėra įdomu nei žiūrovams stebėti, nei komandoms kovoti. Dėl to nusprendėme optimizuoti komandų skaičių iki keturių“, – aiškino I. Kukulskis.

Dėl gražuolės TOP lygos taurės varžysis trofėjų ginanti Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ ekipa, Šiaulių „Vairas-Kalvis“, Kauno „Žalgiris“ ir Latvijos čempionė Kekavos „Transact Pro“ komanda.

„Šiais metais TOP lygoje kova bus dar įdomesnė, nes sustiprėjo Kauno „Žalgiris“ bei Latvijos čempionai. Lietuvoje neturime daug stiprių komandų, todėl latvių pajėgiausia ekipa pakelia bendrą turnyro lygį. Kai lygis apylygis, žiūrovams būna įdomu stebėti gražią kovą“, – aiškino I. Kukulskis.

Lietuvos regbio federacijos vadovai anksčiau ne kartą teigė, kad keturios komandos TOP lygoje – ne riba, tačiau kol kas nėra daugiau Lietuvos komandų, kurios atitiktų šių varžybų lygį.

„Taurės varžybose pabandėme įtraukti dar vieną Lietuvos klubą, kuris praėjusiais metais laimėjo šalies čempionatą, bet rezultatai buvo per dideli, – pasakojo I. Kukulskis. – Manau, dabar visada leisime pavasario varžybose pabandyti Lietuvos čempionato nugalėtojams pasivaržyti su „Top“ lygos dalyvėmis. Jei pamatysime, kad lygis yra atitinkamas, tikrai nematome problemų didinti TOP lygos ekipų skaičių. Kuo daugiau aukštesnio lygio komandų bus, tuo geriau bus visam Lietuvos regbiui“.

Praėjusiais metais įkūrus TOP lygoje, regbio rungtynių lankomumas smarkiai išaugo, spaudoje buvo galima stebėti gražiausius rungtynių epizodus.

„Mūsų tikslai yra kad komandos profesionalėtų, stiprėtų. Kuo pati lyga bus pajėgesnė, tuo bus įdomiau ir žiūrovams, o žaidėjai, kurie dėl šio sporto aukoja savo laiką, pamatys, kad jie yra įvertinti“, – pridūrė I. Kukulskis.

Regbio TOP lyga startuoja jau šeštadienį 14 val. Kaune (Partizanų g. 192) susitinka Kauno „Žalgiris“ ir Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“, o Šiauliuose (Pročiūnų g. 3) – Šiaulių „Vairas-Kalvis“ ir Kekavos „Transact Pro“ (Latvija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)