Mintys sukasi apie sūnų

„Ar nesunku stebėti varžybas iš šalies? Tikrai ne, – teigė S. Krupeckaitė. – Laisvo laiko yra tikrai labai nedaug, tačiau kartais su vyru dviračiais pavažinėjam savo malonumui. Kai yra galimybė, tada ir išvažiuoju, o kai nėra – neišvažiuoju“.

Nors S. Krupeckaitė ne kartą teigė, kad sportinėje karjeroje taško nededa, apie sugrįžimo datą dviratininkė kalba atsargiai.

„Kai leis galimybės, tada ir grįšiu. Kada vaikas paaugs ir galės būti be mamos, tada ir pradėsiu rimčiau treniruotis, – pasakojo dviratininkė. – Manau, jog realu, kad kitais metais vyksiančiame Europos čempionate jau startuosiu“.

Sūnaus gimimas pakeitė ne vien S. Krupeckaitės, bet ir jos vyro bei trenerio Dmitrijaus Leopoldo gyvenimo ritmą. Lietuvės ir buvusio Rusijos treko dviratininko poros mintys sukasi apie naujagimį.

„Sūnaus gimimas dienotvarkės nepakeitė, tačiau miegu šiek tiek mažiau. O šiaip viskas tvarkoje, – šypsodamasis kalbėjo D. Leopoldas. – Simona retkarčiais pavažinėja dviračiu, dabar tai yra poilsis. Kada ji grįš į sportą pasakyti sunku – turime naują šeimos narį, labai daug nuo jo priklauso“.

Sugrįžusi kovos tik dėl aukščiausių apdovanojimų

2004 metais S. Krupeckaitė liko per plauką nuo medalio Atėnų olimpinėse žaidynėse, kur 500 metrų atskiro starto lenktynėse (hito rungtis) užėmė ketvirtą vietą. Netoli apdovanojimų dviratininkė buvo ir 2008-aisiais Pekine (aštunta vieta sprinte) bei 2012-aisiais Londone (penkta vieta sprinte bei septinta – keirine). Europos ir pasaulio čempionės titulus jau iškovojusios lietuvės tikslas – sėkmė po trejų metų vyksiančiose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

„Ar grįžusi į sportą kovosiu dėl aukščiausių pozicijų? Pasiekti kažką mažiau nei jau esu pasiekusi būtų nebeįdomu, – sakė S. Krupeckaitė. – Nors sportines karjeras po olimpiados baigė nemažai sportininkių, atsirado jaunų, stiprių bei dar nepažįstamų dviratininkių, todėl kovoti dėl aukštų vietų bus dar sunkiau“.

Žmonos galimybių nenuvertino ir D. Leopoldas: „Kiekvienas gali tapti čempionu, o kaip bus – pamatysime“.