Garbingą prizą B.Vyšniauskui ketvirtadienį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinėje įteikė šalies olimpinio judėjimo vadovas Artūras Poviliūnas.

„Kas gali įkvėpti jaunimą sportuoti? Tik tokie žmonės, kaip B. Vyšniauskas. Tai jo ne tik, kaip iškilaus trenerio, bet, kaip ir sumanaus pedagogo, darbo įvertinimas. Džiaugiamės, kad TOK prizą skyrė Lietuvos atstovui. B.Vyšniauskas ne tik pats buvo puikus sportininkas, bet ir išugdė olimpiečius“,- sakė LTOK prezidentas.

Iš Kelmės rajono kaimo į Klaipėdą atvykęs B.Vyšniauskas, 34-erių metus dirbo jūrų laivininkystėje, dvejus su puse metų lankė dramos būrelį pas režisierių Povilą Gaidį, o vėliau tapo sunkiosios atletikos, rankų lenkimo, dvipūdės kilnojimo ir irklavimo sporto meistru.

„Bronius savo auklėtiniams ir tėvas, ir treneris. Griežtas, bet teisingas. Paskui tokius žmones einantis jaunimas daug pasieks sporte. Dauguma jo treniruojamų vaikų tikrai nėra „žiniukai“, o tikri „razbaininkai“, todėl Broniui juos mokyti gyventi ir sportuoti tikrai nėra lengva“,- pastebėjo A. Poviliūnas

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) prezidentas Audrius Siaurusevičius gyrė trenerį už tai, kad savo žiniomis ir patirtimi dalinasi net tik su sūnumi Ramūnu, kuris jau dalyvavo net keturiose olimpiadose.

„B. Vyšniausko darbas pradėjo duoti rezultatus. Į Lietuvą iš įvairių varžybų atkeliauja medaliai, ko anksčiau nebuvo. Bronius įrodė, kad Lietuvos sunkioji atletika - tai ne tik Ramūnas Vyšniauskas. Tai ir yra geriausias jo darbo įvertinimas“, - teigė LSAF vadovas.

„Visą gyvenimą norėjau būti už visus stipresnis, greitesnis ir geresnis. Aš niekada nebūnu patenkintas savo darbu ir auklėtinių rezultatais. Jei yra Europos čempionato medalis, reikia kovoti dėl pasaulio čempionato apdovanojimo. Jei yra planetos pirmenybių medalis, būtina siekti olimpinių žaidynių medalio. Jei jau yra olimpinis medalis, reikia varžytis dėl antro“, - savo veiklos principus išdėstė TOK prizo laureatas B. Vyšniauskas.

Pastaruoju metu B.Vyšniauską labiausiai džiugina Europos ir pasaulio jaunimo čempionas 19-metis Aurimas Didžbalis, kuriuo treneris „visiškai pasitiki, kaip sportininku ir žmogumi“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)