Į Bukareštą skris vyrai, kovosiantys tik trijose sunkiose svorio kategorijose - 94, 105 ir virš 105 kg.

Rinktinės lyderis tradiciškai bus 33-ejų metų olimpietis Ramūnas Vyšniauskas (105), o perspektyvus 24-erių metų klaipėdietis Modestas Šimkus (+105) gali tapti čempionato staigmena.

„Daug tikimės iš Europos čempionato, kuriame dalyvaus penki sportininkai. Jei viskas gerai klostysis, turime vilčių, kad pavyks iškovoti ir medalius, - DELFI ketvirtadienį sakė Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) viceprezidentas ir šalies rinktinės vyriausiasis treneris Bronislovas Vyšniauskas. - M. Šimkus gali nudžiuginti rovimo rungtyje ir pelnyti medalį, Ramūnas šiuo metu yra įgijęs neblogą sportinę formą. Jis, be abejo, važiuos į Rumuniją tik dėl medalio, nors varžovai, ypač iš Rusijos ir Gruzijos, labai grėsmingi.“

Po ilgesnės petraukos svarbiame turnyre dalyvaus 26-erių metų uostamiesčio atletas Egidijus Remėza (105 kg).

„Šis mano auklėtinis į didįjį sportą sugrįžo po trejų metų petraukos. Jis buvęs jaunimo pasaulio čempionato prizininkas. Sunku prognozuoti E. Remėzos rezultatus čempionate, bet jam sekasi gana neblogai. Jis intensyviai rengėsi varžyboms pastaruosius penkis mėnesius“, - DELFI teigė B. Vyšniauskas.

94 kg svorio kategorijoje Lietuvai atstovaus du sportininkai: 29-erių metų šilutiškis Donatas Anuškevičius ir 27-erių metų klaipėdietis Romas Pangonis.

„Mados sunkiojoje atletikoje po Pekino olimpiados nepakito. Europoje dabar konkurencija išaugo visose svorio kategorijose, todėl lietuviams lengva nebus. Čia juk sportas, matysime, kaip mūsiškaims seksis Rumunijoje“, - DELFI kalbėjo B. Vyšniauskas.

Europos čempionato išvakarėse LSAF viceprezidentas B. Vyšniauskas dalyvavo tarptautinės federacijos (IWF) ataskaitinėje rinkimų konferecijoje ir kongrese Madride.

„Ten sprendėme daug sunkiajai atletikai svarbių klausimų. Daug yra pakeitimų, koregavome taisykles ir konstituciją. Jau šį rudenį prasideda atranka į 2012-ų metų Londono olimpines žaidynes.

Bet visas trejas varžybas planuojama rengti JAV, Pietų Korėjoje ir Tailande, kur mums, lietuviams, kaip mažos valstybės piliečiams, dalyvauti būtų labai brangu ir smogtų per kišenę. Mes juk negalime konkuruoti su Rusija, Amerika ar Kinija. Todėl ir iškėlėmė klausimą ir prašėme, kad keli turnyrai būtų surengti arčiau Lietuvos, kur nors Europoje“, - pasakojo Lietuvos sunkiosios atletikos specialistas.

Lietuvos sunkiąją atletiką ekonominiu sunkmečiu kamuoja tos pačios bėdos, kaip ir kitų, vadinamų „smulkesnių“, sporto šakų atstovus.

„Kaip gali užtekti pinigų? Mums katastrofiškai trūksta lėšų. Valstybė skyrė 100 tūkst. litų. Europos pirmenybėse dalyvausime, o kaip bus su pasaulio čempionatu (2009 m. lapkritį - DELFI) – neaišku. O jei dar nutartume dalyvauti olimpinės atrankos vieneriose varžybose Tailande ar Pietų Korėjoje – vien kelionei ir pragyvenimui išleistume net 85 tūkst. Yra, kaip yra. Stengiamės išsilaikyti savo entuziazmu ir meile sunkiajai atletikai“, - aiškino B. Vyšniauskas.

90-ąjį kartą rengiamame Europos vyrų čempionate (moterų – 22-ąjį sykį) dalyvaus 250 sunkiaatlečių iš 35 valstybių.

Lietuvos sunkiaatlečių rinktinė (sportininkas, miestas, gimimo metai, svorio kategorija):

Romas PangonisKlaipėda198294 kg
Donatas AnuškevičiusŠilutė198094 kg
Egidijus RemėzaKlaipėda1983105 kg
Ramūnas VyšniauskasKlaipėda1976105 kg
Modestas ŠimkusTelšiai, Klaipėda1985+105 kg
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją