Jau tradiciniu tampančio renginio organizatoriai šį kartą žada nustebinti sporto aistruolius ne tik profesionaliais kovotojais, tačiau ir neeiliniu renginio formatu – šį kartą kovos vyks visą dieną. Susitiks ne tik profesionalūs kovotojai, tačiau ir pradedantieji sportininkai ir vaikai.

Šia jubiliejaus proga renginio organizatoriai visiems susirinkusiems svečiams suteiks galimybę išvysti visą dieną trunkančias kovas. Kadangi turnyrų ciklo tikslas yra duoti šansą pirštines suremti ne tik profesionalams, tačiau ir pradedantiems sportininkams ir vaikams. Numatoma renginio pradžia 13 val., kur pirmiausiai pasirodys kylantys talentai ir pradedantieji sportininkai. Nuo 19 val. numatoma šou dalis.

Žiūrovus šį karta organizatoriai užsimojo nustebinti ne tik kiek kitokiu renginio formatu, tačiau ir vieta. Vietoje tradicinio ringo Lietuvos muaitai sąjunga šį kartą pasirinko kovas narve.

„Šį, kiek kitokį ringą pasirinkome norėdami nustebinti ne tik publiką, tačiau ir pačius sportininkus, juk dėka jų muaythai Lietuvoje gyvuoja jau 25-erius metus“, – pasirinkimą komentavo Lietuvos muaitai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas. Pačiame turnyre kovos vyks pagal trijų tipų taisykles: muaitai, K1 pro ir MMA.

Šios tailandietiškos šakos įkūrėjas Lietuvoje Marius Misiūnas džiaugiasi, jog per tiek metų muaitai šalyje išpopuliarėjo ir yra viena iš šiuo metu populiariausių sporto šakų.

„Man ir mano mokiniams šis sportas yra daugiau nei hobis, tai yra gyvenimo būdas – pasaulio pažinimo mokslas. Manau, jog kiekvienas profesionalus šios sporto šakos treneris moko savo mokinius ne tik kovos, tačiau ir gyvenimo taisyklių. Daug kartų svečiuodamasis muaythai gimtinėje Tailande supratau, jog tai keičia tave iš pagrindų kaip žmogų, padaro tave stipresniu ne tik fiziškai, tačiau ir dvasiškai“, – teigė M. Misiūnas.

Muaythai liga M. Misiūnas užsikrėtė prieš 25-erius metus pirmą kartą ją pamatęs viename iš Minske vykusių kikbokso ir muaitai konkursų.

„Tą kartą supratau, jog muaitai buvo tai, ko ilgą laiką ieškojau“, – teigė M. Misiūnas. Po kiek laiko M. Misiūnas kartu su bendraminčiais išvykęs į Tailande vykusią šios sporto šakos stovyklą, kurioje šio meno mokė vietos profesionalai, grįžęs suprato, jog su šia sporto šaka supažindinti reikia ir Lietuvą.

„Muaitai Lietuvoje dar neilgai gyvuoja, tačiau tikiuosi, kad dar minėsime ne vieną, ne tik dviženklį, tačiau ir triženklį jubiliejų“, – sakė M. Misiūnas

„Labai džiaugiuosi matydamas, kad dvikovų sporto šakos Lietuvoje sparčiai populiarėja ir šiandieną galime džiaugtis minėdami 25-erių metų jubiliejų. Noriu padėkoti „Titano“ klubo treneriui ir prezidentui M. Misiūnui už šaunius auklėtinius, kurie savo nuopelnais žinomi ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, taip pat noriu pasidžiaugti pavyzdinga švietėjiška šio klubo veikla.

Ji vykdyta visus tuos metus nuo pat įkūrimo, bendradarbiavimu su neįgaliaisiais skaitant jiems paskaitas ir vedant diskusijas apie kasdienę motyvaciją. Taip pat galimybę suteikti fizinį lavinimą vaikams gyvenantiems socialiai remtinose šeimose. Šie poelgiai rodo didelį pavyzdį ir kitiems sporto klubams“, – savo pasididžiavimo klubu neslėpė dvikovų sporto Lietuvoje pradininkas ir kovos menų legenda Romualdas Navickas

„Powerfight“ renginių startas vyko 2015 metų sausio 31-ą. Didelio pasisekimo sulaukę trys renginiai turėjo nemažai tarptautinių kovų, pirštines surėmė ne tik Lietuvoje, tačiau ir pasauliniame ringe žinomi sportininkai. Renginio organizatoriaus N. Lukšo teigimu, šis bekompromisis renginys pritraukia vis daugiau žiūrovų, todėl renginiai bus tęsiami didžiojoje arenoje. Organizatoriai vis dar neatskleidžia artėjančio didžiojo renginio datos, tačiau visus užtikrina, kad artimiausiu metu juo nustebins Lietuvą.

Šio turnyro populiarumas žiūrovų tarpe stebina – kiekvieną kartą į renginį atvyksta Lietuvai gerai pažįstami veidai, garbingi žmonės, šou pasaulio žvaigždės. Tačiau paklausus apie Egidijaus Dragūno ir SEL pasirodymą renginyje, organizatoriai paslapties neatskleidžia.

Visgi šio šou pasaulio grando pasirodymo viename iš šio turnyro renginių žiūrovai gali tikėtis, juk jo vardu tituluojamas ir pats įvykis, o pats atlikėjas neslepia savo simpatijos šiam sportui.

Paskutiniame renginyje kilus nesklandumams dėl bilietų, viena dvikovų sporto gerbėja į renginį pateko pasinaudojusi išskirtine organizatorių išimtimi. Paklaustas apie tai N. Lukšas teigė, jog daugiau išimčių taikyti negali.

„Kadangi tai yra viešas renginys, turime rimtas vidaus taisykles, kurios negali būti laužomos. Taigi antrą kartą šios išimties taikyti negalime.“

Organizatoriai informuoja, jog renginys vyks visą dieną.

„Renginio formatą galime pavadinti švente, tačiau „Žalgirio“ arenos amfiteatras talpina tik tam tikrą kiekį žmonių, todėl rekomenduojame bilietus įsigyti iš anksto“, – sakė N. Lukšas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)