„Plaukėsi gerai, o tribūnos neįtikėtinai padėjo. Tai – kažkas nerealaus. Draugai pasigamino plakatus ir marškinėlius, kad mane palaikytų. Taigi net jeigu ir nenori greitai plaukti, tiesiog neturi kitos išeities. Man šiandien, pavyzdžiui, nebuvo svarbu aplenkti Rūtą. Aš net nenorėjau to. Bet tribūnos neleido atsipalaiduoti“, – Rusijos žurnalistams sakė ji.

„Popžvaigžde nesijaučiu, bet, žinoma, papildomų jėgų sirgaliai tikrai prideda. Galbūt ir gerai, kad su R. Meilutyte plaukėme skirtinguose pusfinaliuose. Laukia įdomus finalas. Bus sunki ir tikra kova. Kokia bus mano strategija prieš R. Meilutytę? Viską pamatysite patys“, – teigė ji.

Čempionato šeimininkė dar stebėjosi tuo, kad į finalą neiškopė nei amerikietė Jessica Hardy, nei danė Rikke Moller Pedersen.

J. Jefimova (1:05,60 min.) pusfinalyje vienintelė buvo greitesnė už 18-metę Lietuvos plaukimo žvaigždę Rūtą Meilutytę (1:05,64 min.), tačiau rusė, skirtingai nei lietuvė, nelėtino tempo beveik iki pat finišo, nors ir akivaizdžiai pirmavo savo plaukime.

Paklausta, kaip vertina savo pagrindinės konkurentės sugrįžimą po dopingo skandalo, R. Meilutytė išliko diplomatiška.

„Aš į tai reaguoju pakankamai neutraliai. Tai – viskas, ką galiu pasakyti“, – tarė mūsiškė.

Tuo metu paklausta apie pusfinalį R. Meilutytė buvo patenkinta savo pasirodymu ir žadėjo finale būti dar greitesnė.

„Mano plaukimas vėl buvo gana kontroliuotas. Nesijaučiu, kad būčiau atidavusi 100 procentų. Žinau, kad finale dar galiu šį tą pridėti. Tad tikrai jaučiuosi gerai“, – LRT sakė olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė.

Moterų 100 m plaukimo krūtine finalas – antradienį 19 val. 17 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (479)