Favoritės vardą pateisino Šiaulių universiteto (ŠU) komanda. Lietuvos rinktinių narių savo sudėtyje turintys šiauliečiai nesunkiai pateko į pusfinalį, o jame 52:5 sutriuškino Mykolo Riomerio universitetą (MRU). Kitame pusfinalyje Lietuvos sporto universitetas (LSU) Kauno derbyje 27:14 nugalėjo Kauno technologijos universiteto (KTU) studentus.

Finale LSU bandė mesti iššūkį ŠU ekipai ir kai kuriuose epizoduose niekuo nenusileisdavo savo varžovams. Bet klaidų neatleisdavę ŠU studentai įrodė savo pranašumą ir šventė pergalę 38:12.

„Labai gerai, kad rengiamas toks čempionatas. Jau seniau reikėjo jį organizuoti, nes universitetuose mokosi daug regbininkų, o regbis-7 yra tokia sporto šaka, kur nebūtina būti regbio žaidėju, kad galėtum pabandyti sudalyvauti. Pergalės tikėjomės, galbūt laukėme kiek didesnio pasipriešinimo iš Vilniaus ir Kauno universitetų“, – įspūdžiais dalinosi vienas iš ŠU komandos trenerių Žygimantas Radžius.

Vilniaus regbio akademijoje dirbantis specialistas iš Pietų Afrikos Siyabulela Mlalande turėjo specialią užduotį – jam reikėjo išrinkti geriausius turnyro žaidėjus.

Geriausiu čempionato žaidėju pripažintas ŠU narys Ignas Jankaitis, geriausiu trijų ketvirčių (vėjerio) pozicijos žaidėju tapo Justinas Šernas (KTU), grumtynių – Dovydas Makarovas (VGTU-LEU). Savo komandose naudingiausiais pripažinti I. Jankaitis, Domantas Tautkus (LSU), J. Šernas, Ričardas Dobrovolskis (MRU), Albertas Paškevičius (ISM) ir D. Makarovas.

Dar vieną prizą už efektingą žaidimą S. Mlalande įteikė ŠU nariui Vytarui Bloškiui.

„Smagu susigrumti su kitais studentais. Džiugu matyti tiek daug dalyvių, tarp jų ir pirmą-antrą kartą regbio kamuolį laikančius žmones. Čempionato pradžia buvo lengvesnė nei tikėjomės, bet finale varžovai parodė, kad gali kovoti, parodė charakterį, todėl buvo geras mačas“, – po varžybų kalbėjo vienas ŠU ekipos lyderių, Lietuvos regbio rinktinių narys V. Bloškys.

Trečioji vieta atiteko KTU komandai, kuri mažajame finale 35:5 įveikė MRU regbininkus. Penkti liko Vadybos ir Ekonomikos universiteto (ISM) studentai, rungtynėse dėl 5-6 vietų 30:0 nugalėję VGTU-LEU ekipą.

„Regbiui-7 tapus olimpine sporto šaka, norime rasti daugiau perspektyvių, talentingų žmonių, kurie galbūt dar neatrado regbio savo širdyje. Žaisdami už universitetą jie gali parodyti savo talentą, o ateityje įsilieti ir į rinktines“, – pasakojo varžybų organizatorius Vidmantas Valys.

Už pergalę pirmame etape ŠU atiteko 14 taškų, LSU – 12, KTU – 10.
Antrasis čempionato etapas bus rengiamas 2015 metų pavasarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)