Varžybos – net penkiose amžiaus grupėse

Turnyras vyks net penkiose amžiaus grupėse – varžysis jaunučiai (iki 1998 metų gimimo) ir jauniai (iki 1995 metų). Taip pat jėgas išmėgins suaugusieji bei dviejų amžiaus grupių senjorai – 40-49 metų ir virš 50 metų amžiaus grupėse.

„Jau senai Kaune buvo rengiamas tokio masto turnyras. Visų pirma visiems įdomu pažaisti Kauno sporto halėje, kur jau senai nevyko stalo teniso varžybos“, - DELFI teigė turnyrą kartu su Kauno savivaldybę organizuojančios Kauno stalo tenisininkų asociacijos „Topsas” prezidentas Viktoras Stankevičius.

Jaunieji varžybų prizininkai bus apdovanoti ne tik taurėmis ir medaliais, bet ir stalo teniso inventoriumi. Suaugusių bei veteranų turnyro nugalėtojai sulauks ir piniginių prizų.

Laukiama ir užsienio stalo tenisininkų

V. Stankevičiaus teigimu, varžybose dalyvaus pajėgūs stalo tenisininkai ne tik iš Lietuvos – laukiama svečių iš Baltarusijos, Latvijos ir Lenkijos.

Planuojama, kad ateityje turnyras taps tradiciniu, plėsis geografija.

„Žiūrėsime, kaip seksis pirmas blynas. Jei viskas vyks sklandžiai, ateityje turime planų kelti turnyro meistriškumo lygį, kviesti žaidėjus iš tolimesnių šalių“, - DELFI teigė V. Stankevičius.

Halėje po 24 metų pertraukos

Paskutinį kartą Kauno sporto halėje stalo teniso varžybos buvo surengtos 1988 metais, kuomet vyko Sovietų Sąjungos čempionatas. Šiose varžybose Jolanta Danilevičiūtė (dabar Prūsienė) su Igoriu Podnosovu tapo SSRS mišrių dvejetų čempionais.

Sugrįžus į halę po daugiau nei dviejų dešimtmečių pertraukos, turnyro organizatoriams iškilo ir nemažai sunkumų – visų pirma dėl dangos. Tokio dydžio stalo teniso dangos Lietuvoje paprasčiausiai nėra, todėl sportininkai varžysis ant rankinio dangos.

Planuota halėje pastatyti 24 stalus, tačiau dėl dangos organizatoriams teko koreguoti planus ir sumažinti stalų skaičių iki 22.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)