Tokius ambicingus tikslus komanda nusprendė išsikelti po sėkmingo pirmo sezono. Metus komanda sėkmingai pradėjo lenktynių serijoje Alžyre, o pirmą pergalę jau balandžio mėnesį Turkijoje iškovojo Darijus Džervus.

„Dar prieš pirmą sezoną kalbėjome apie jaunų dviratininkų auginimą, kaip tokia komanda reikalinga Lietuvos dviračių sporto piramidėje. Jaunoms komandos rodyti rezultatus pirmais metais yra sudėtinga, o nemažai jų, savo pirmas pergales lenktynėse ar atskiruose etapuose iškovoja praėjus trejiems ar ketveriems metams. Mums tai pavyko padaryti per kelis mėnesius. Todėl nusprendėme, jog reikia sau išsikelti daug rimtesnius tikslus“, – sakė antrą sezoną pradėsiančios „Staki–Technorama“ komandos vadovas Deividas Vileniškis.

Į aukščiausio lygio „Gran Tour“ lenktynes „Tour de France“, „Giro d‘Italia“ ar „Vuelta a Espana“ pirmo diviziono komandos turi vardinius kvietimus, o kiek komandų pakviesti iš antro diviziono sprendžia organizatoriai. Tokiose lenktynėse kaip „Tour de France“ yra nusistovėjusi tvarka, jog organizatoriai papildomai išdalina keturis vadinamuosius „Wild card“ kvietimus. Būtent tokiu būdu į pragaru vadinamas „Tour de France“ lenktynes per dešimtmetį bandys prasimušti ir Lietuvos komanda.

„Taip mažos šalies komandai patekti į „Tour de France“ lenktynes kai kam gali atrodyti ir nepasiekiamas tikslas. Bet lenktynių organizatoriai ne visuomet atsižvelgia vien į pinigus. 2016 metais prie starto linijos stojo komandos turinčios ir 35 mln. eurų, ir dešimtkart mažesnį biudžetą. Dviračių sportas yra komercinė sporto šaka, čia svarbu ir tai kokią rinką su savimi atsiveda pakviesta komanda. Todėl mes per ateinančius 5-6 metus sieksime pakilti iki antro diviziono ir atstovauti visam Šiaurės Europos regionui, o tuomet bandysim iškovoti vieną iš keturių kvietimų.“

Antro sezono startą komanda suplanavo Kroatijoje. Pasiruošimo stovyklos pradžia vasario 20 dieną, o kovo 1-12 dienomis ekipa dalyvaus dvejose klasikinėse vienadienėse ir vienose daugiadienėse lenktynėse. Vėliau iki Lietuvos čempionato, kuris vyks birželio pabaigoje Gargžduose, komanda dar startuos Belgijoje, Maroke, Lietuvoje, Lenkijoje, Estijoje ir Slovakijoje.

Lyginant su pirmu sezonu, komandos sudėtyje nemažai pasikeitimų. Pirmos komandos pergalės kalvis D. Džervus dėl asmeninių priežasčių nusprendė baigti profesionalo karjerą, o kitas komandos lyderis Martynas Maniušis nuo šiol eis komandos sporto direktoriaus pareigas. Juos komandoje pakeitė daug patirties turintis Gediminas Kaupas.

„Pirmą sezoną pradėjome su gausesniu būriu, nes iš daugelio jaunų dviratininkų nežinojome ko tikėtis. Kaip vėliau pasitvirtino, dviračių sportas reikalauja didelio pasiruošimo ir tvirto charakterio, todėl keli jauni dviratininkai to tiesiog neatlaikė. Šiemet turime daugiau patirties, žinome, ko iš kiekvieno laukti, todėl sezoną pradedame aštuoniese. Džiaugiamės, kad komandą papildė patyręs G. Kaupas, toliau ambicijų nestokoja Paulius Šiškevičius, sustiprėjo mūsų jauni dviratininkai“, – apie pasikeitimus komandoje pasakojo D. Vileniškis.

Be komandos lyderių G. Kaupo ir P. Šiškevičiaus šiais metais Vilniaus „Staki–Technorama“ komandos marškinėlius vilkės 19-metis panevėžietis Venantas Lašinis, 22-ejų metų kaunietis Evaldas Maculevičius, 20-metis vilnietis Gintaras Svetikas, 19-metis panevėžietis Kasparas Punkrys, 21-erių metų marijampolietis Mykolas Račiūnas ir 18-metis vilnietis Mantas Jankauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)