Su Roku kalbėjomės apie sezono tikslus, ne visiškai sėkmingus 2016 metus ir išmoktas pamokas prieš svarbiausius startus.

– Pavasarį ėjote daug pastangų įvykdyti Europos čempionato normatyvą. Deja, normatyvas nepasidavė, trūko 0,89 sekundės. Kas atsitiko ir kaip vertinate 2016 metų sezoną?

– Vasaros sezonas kiek nuvylė. Labai daug ruošiausi, treniravausi, vykau į stovyklą, bet iš esmės pavyko pagerinti tik savo 200 metrų distancijos rekordą. Norėjau įvykdyti Europos čempionato normatyvą, bet nepavyko.

– Atidaviau daug jėgų, laiko pasiruošimui, bet paskutinę pavasario stovyklos savaitę persitempiau ir susirgau. Gana ilgai teko kovoti su virusu, kuris bėgimo take neleisdavo pasiekti geriausių rezultatų, greičiau nei įprastai nuvargdavau. Pradėjus atsigauti nuo ligos, ir grįžti į prieš ligą buvusią formą sezonas jau buvo ir pasibaigęs. Manau šis sezonas bus pamoka, kad nors ir labai nori, negali persistengti, reikia skirti daugiau dėmesio sveikatai.

Nebuvo kada ir atsigriebti. Šios vasaros lengvosios atletikos sezonas buvo trumpesnis. Tradiciškai vasaros pabaigoje rengiamas Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas dėl olimpiados ir Europos čempionato buvo nukeltas į birželio mėnesį. 200 metrų asmeninį rezultatą pagerinau jau pirmose sezono varžybose, asmeninį rezultatą gerinau 4 kartus, tiek, kiek bėgau 200m distanciją ir rugpjūčio mėnesį vykusiose tarptautinėse varžybose.

– Lengvaatlečiai dažnai mini, kad geriausius rezultatus pavyksta pasiekti tik trečių ar ketvirtų varžybų metu. Tai tiesa ar tiesiog mitas?

– Tai tikrai tiesa. Pirmųjų varžybų rezultatai retai kada būna tokie geri, kaip jau ketvirtų ar penktų. Dėl to ir stengiamės dalyvauti kuo daugiau varžybų, kad pasiektumėme geriausią formą. Šį žiemos sezoną jau esu numatęs, kad sausio mėnesį varžybose dalyvausiu kiekvieną savaitę. Pradedant sausio 7 dieną.

– Žiemos sezoną jau atidarėte puikiu pasirodymu LSU taurės varžybose Kaune. Čia greičiausias buvote 60 ir 300 metrų distancijoje. Kaip vertinate savo pirmąjį startą?

– Tai buvo pirmas kartas, kai tą pačią dieną startavau dviejose distancijose. Pirmiausia bėgau 60 metrų, bet nepavyko pasiekti tokio rezultato, kokio norėjau. Surizikavau ir sudalyvavau dar 300 metrų bėgime. Visgi šis bėgimas pateisino beveik visus lūkesčius. Dar prieš bėgant norėjau pagerinti varžybų rekordą. Tai pavyko padaryti ir dabar esu gana viltingai nusiteikęs prieš kitus startus.

– Nedaug trūksta ir iki 300 metrų Lietuvos rekordo. Jis taip pat mintyse?

– Rekordus pagerinti visada norisi, o šis ir nėra taip toli, nuo mano dabartinių rezultatų. Bet žiemos metu rezultatas labai priklauso nuo maniežo, nuo bėgimo takelio posūkių. Jau seniau pastebėjau, kad Kauno manieže rezultatai būna prastesni nei Panevėžio ar Latvijos maniežuose. Šiemet dar dalyvausiu varžybose juose, tad visko galima tikėtis. Dabar jaučiuosi geros formos ir kol kas pavyko išvengti peršalimų ar kitų negalavimų.

– Kada pradėjote ruoštis šiam sezonui?

– Ruoštis naujam sezonui pradėjome dar rugsėjo mėnesį. Spalį ir į stovyklą Palangoje buvau išvykęs. Darbo įdėta jau daug. Iš esmės po paskutinių vasaros varžybų lengvai atsikvėpiau ir prasidėjo pasiruošimas žiemai ir kitiems metams. Įdirbis pagrindinis jau padarytas.

– Kokie šio sezono tikslai?

– Pirmiausia tai išlaikyti mano pagrindinės distancijos, 400 metrų lyderio titulą. Stengsiuosi kuo geriau pasirodyti ir trumpesnėse, 60 bei 300 metrų distancijose. Nors maniežuose man sekasi geriau, bet visgi pagrindinis 2017 metų startas bus vasarą. Esu įvykdęs Europos U23 čempionato normatyvą. Nors dar nepaskelbti oficialūs dalyvių sąrašai, bet tikiuosi sudalyvauti čempionate.

VšĮ „Kauno maratono klubas“ yra privatus lengvosios atletikos klubas, vienijantis apie 35 profesionalus, ir 60 mėgėjų sportininkų. 2016 metų olimpiadoje maratono distancijoje bėgo klubo nariai Remigijus Kančys, Rasa Drazdauskaitė ir Vaida Žūsinaitė. Normatyvą taip pat buvo įvykdžiusios Monika Juodeškaitė bei Remalda Kergytė. Klubui taip pat priklauso ir kitų sporto šakų atletai. Ieties metikės Liveta Jasiūnaitė ir Indrė Jakubaitytė, sprinteriai Eva Misiūnaitė, Rokas Pacevičius ir kiti ant Lietuvoje ir pasaulyje vykstančių varžybų nugalėtojų pakylos lipantys sportininkai.

Vykdydamas sportinę veiklą, klubas taip pat užsiima ir visuomenine veikla: įsteigė 1000 eurų prizinį fondą Lengvosios atletikos federacijos rengiamuose varžybose jaunimui, organizuoja tradiciniu tapusį, tarptautinį renginį – „Kauno maratonas“. Taip pat spalio mėnesį Kaune vykusį rausvojo kaspino paramos bėgimą „Pink Run su BENU“, rugpjūtį vykusį „Naktinį Urmo bėgimą“, meilės dienos metu vykusį „Pagauk Valentiną!“ bei vykdo įvairias paramos akcijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)