Nuo 2015 metų vykstančiame Kūno kultūros ir sporto projektų finansavimo konkurse „Sportuojanti bendruomenė“ dalyvauti gali visos ne mažiau kaip metus veikiančios ir ne mažiau kaip 30 narių turinčios bendruomenės, kurios per paskutinius kalendorinius metus nebuvo gavusios departamento konkursui „Sportuojanti bendruomenė“ skirtų lėšų.

Užsienyje gyvenantys lietuviai taip pat nėra pamiršti ir trečius metus KKSD sėkmingai vykdo lietuvių ryšius su Lietuva per kūno kultūrą ir sportą stiprinantį konkursą „Sportas - ryšys su Lietuva“.

„Konkursų tikslas yra skatinti bendruomenių narius įsitraukti į sveikatą stiprinančią ir jų fizinį aktyvumą didinančią sportinę veiklą, o šiemet kartu pažymėti sporto renginių gausa ypatingai turtingus Sporto metus, - sakė Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Edis Urbanavičius. - Šie konkursai per sportą ne tik vienija aktyvų gyvenimo būdą mėgstančius žmones, bet ir apjungia po visą pasaulį pasklidusius tautiečius.“

Šiais metais paraiškas konkursui „Sportuojanti bendruomenė“ pateikė 87-ios Lietuvoje gyvenančių asmenų bendruomenės, iš kurių 74-ios atitiko konkursui keliamus reikalavimus ir jų sumanymams įgyvendinti skirta 59-yni tūkst. eurų. Iš užsienio lietuvių bendruomenių konkursui „Sportas - ryšys su Lietuva“ gauta 21 paraiška, finansuota - 15, kurių pateiktiems projektams valstybė skyrė 13 tūkst. eurų.

Tarp finansuotų paraiškų šiemet gausu sporto ir turizmo iniciatyvų, šeimoms skirtų aktyvaus laisvalaikio švenčių, taip pat bus organizuojami įvairių sporto šakų turnyrai, bėgimai, sveikos gyvensenos renginiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)