LRF prezidentas Antanas Skarbalius supažindino žurnalistus su rankinio istorija, didžiausiomis Lietuvos rankinio žvaigždėmis ir pergalėmis, pristatė komandų dažniausiai naudojamas taktines schemas.

Iš legendinio trenerio estafetę perėmęs LRF generalinis sekretorius Miglius Astrauskas (buvęs įvairių Lietuvos, Ispanijos, Islandijos, Baltarusijos klubų, Lietuvos rinktinės vyr. treneris) žurnalistams atskleidė daug įdomių detalių, kurios žinomos tik rankinio pasaulio atstovams. Buvęs treneris iš žiniasklaidos atstovų išgirdo daug klausimų apie rankininkų derinius, puolimo strategijas, tendencijas ir naujoves, kamuolių dydžius, rankų tepalus, lietuvišką rankinio mokyklą ir net pačių rankininkų naudojamą žargoną.

Kviestinis seminaro svečias šį kartą buvo vienas labiausiai patyrusių Lietuvos žurnalistų Rytas Staselis. Jis teigė Lietuvos sporto žurnalistų darbuose labiausiai pasigendantis gilumo, tačiau pažymėjo, kad tai yra visos pasaulio žiniasklaidos problema.

Kaip pavyzdį verslo žurnalistas paminėjo amerikietį kolegą, kuris dar 2004 metais atliko tyrimą ir pirmasis kukliame provincijos leidinyje parašė apie gresiančią finansų krizę. Tačiau puikus darbas tuomet liko nepastebėtas, jo neperspausdino didieji JAV laikraščiai, o leidinio vadovas net pagrasino žurnalistą atleisti, jei jis ir toliau nori užsiimti daug laiko atimančiais žurnalistiniais tyrimais.

Kita R. Staselio paminėta problema – žurnalistams iškylanti būtinybė rinktis tarp draugystės su žinomomis asmenybėmis dėl galimybės pirmiems gauti informaciją ir galimybės tuos asmenis kritikuoti.

„Rusijos sportą drebina dopingo skandalas. Visi klausia, kodėl apie tai niekas nekalbėjo, kodėl apie gresiančią katastrofą nieko nerašė žurnalistai?“, – klausė LSŽF seminaro svečias.

Atsakymas paprastas – žurnalistai kažką gal ir žinojo, bet nenorėjo pyktis su sporto vadovais keldami į viešumą šiems nepalankias temas.

Seminaro pabaigoje LSŽF prezidentas Gintaras Nenartavičius padėkojo visiems seminaro lektoriams, o LRF atstovai pažadėjo surengti draugiškas rankinio varžybas, į kurias pakvies ir sporto žurnalistų komandą.

Antanas Skarbalius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją