KKSD kūno kultūros ir sporto strategijos skyriaus patarėjas į KKSRF tarybą Vyriausybės buvo paskirtas vietoje savo vadovo, KKSD generalinio direktoriaus Edžio Urbanavičiaus.

Kartu su juo KKSRF tarybos nariu tapo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) deleguotas advokatas, Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos viceprezidentas Laimonas Pivoras. Jis pakeitė lapkritį iš tarybos pasitraukusį buvusį jos pirmininką, Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) prezidentą Rimantą Kveselaitį.

Pastarasis KKSRF tarybos pirmininko poste taip pat neužsibuvo: R. Kveselaitis valstybės paramą sporto projektams skirstančiai tarybai vadovavo metus, o pareigas užėmė, kuomet nuo jų buvo nušalintas E. Urbanavičius.

Šiemet KKSRF lėšos siekia 6,8 mln. eurų. 3,94 mln. eurų šalies sporto federacijoms fondo taryba jau paskirstė praėjusių metų pabaigoje, o likusius pinigus masinio sporto, bazių remonto, inventoriaus įsigijimo, mokslo ir žiniasklaidos projektams ketina išdalinti per vasarį.

Primename, kad KKSRF lėšas sudaro 1 proc. praėjusių metų akcizo pajamų, gautų už alkoholinius gėrimus ir apdorotą tabaką, bei 10 proc. loterijų ir azartinių lošimų mokesčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)