Atidarymo renginyje dalyvaus LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir VU rektorius prof. Artūras Žukauskas, po seanso filmą su žiūrovais aptars olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis.

Viena olimpinio judėjimo krypčių – švietimas, taigi LTOK ne tik organizuoja mūsų šalies rinktinės dalyvavimą olimpinėse žaidynėse, bet ir dalyvauja įvairiuose projektuose. Džiaugiuosi, kad Vilniaus Universitetas mums padeda pasiekti svarbią auditoriją – jaunimą. Esu įsitikinusi, kad žmonės, apsilankę „Sporto kino vakaruose“ supras, jog sportas yra ypatingai svarbus mūsų visuomenei. Tai kur kas daugiau nei jėga, ištvermė ir tikslo siekimas. Sportas turi labai didelę edukacinę ir vertybinę reikšmę“, – sako LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

LTOK prezidentei pritaria ir Vilniaus universiteto rektorius prof. A. Žukauskas.

„Tai įdomi iniciatyva, ne tik plėtojanti VU ir LTOK bendradarbiavimą, bet ir skatinanti Vilniaus studentiją bei kitus visuomenės narius į sportą pažvelgti nauju aspektu. Būtent toks šio projekto tikslas – sportą, su juo susijusias problemas siekiama pamatyti ir iš socialinės pusės, siekiama priminti, kad sportas tampriai susijęs ir su politika, ir su socialinės integracijos procesais, vertybių formavimusi, lygių galimybių problemomis ir daugeliu kitų visuomenei reikšmingų aspektų – ne vien su fiziniu aktyvumu, sveikata ir šalį garsinančiais aukštais sportiniais pasiekimais“, – teigia VU rektorius.

Pirmas, renginio atidaryme demonstruojamas dokumentinis filmas „Once Brothers“ pasakoja apie garsių tuometinės Jugoslavijos krepšininkų Draženo Petrovičiaus ir Vlade Divaco draugystę, kuri nutrūko prasidėjus pilietiniam karui. Po seanso žiūrovai galės padiskutuoti apie sportą ir politiką. Diskusiją moderuos tarptautinės teisės profesorius Justinas Žilinskas.

Sporto kino vakarai MKIC vyks iki gruodžio 2 d. Iš viso žiūrovų laukia aštuoni, kas savaitę nemokamai rodomi filmai, o po kiekvieno seanso – įdomios diskusijos su įvairių sričių specialistais ir sportininkais. Dauguma filmų dokumentiniai, temos labai įvairios: krepšinis, „Formulė-1“, vaikai profesionaliame sporte, snieglentininko istorija, antsvoris ir kūno kultas, Lance'o Armstrongo istorija ir dopingo skandalas, moterys sporte, parolimpinis sportas.

Projektą remia JAV ambasada, Brazilijos federacinės respublikos ambasada ir Brazilijos federacinės respublikos konsulatas.

„Sporto kino vakarų“ programą ir filmų aprašymus galima rasti LTOK svetainėje ltok.lt/kinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją