Departamento generalinis direktorius Vytas Nėnius pabrėžė, jog federacijos turi gerai įsiskaityti į tarptautinių varžybų organizavimo sąlygas ir pagalvoti apie savo galimybes. Šioms reikmėms Lietuva gali per metus skirti ne daugiau kaip 2 mln. Lt, o kitiems metams tokią sąmatą pateikė vien tik trijų būsimų renginių organizatoriai - SELL žaidynių, oro balionų čempionato bei Baltijos jūros šalių jaunių sporto žaidynių. Sąmatos grąžintos rengėjams patikslinti.

Direktoriaus pavaduotojo Algirdo Raslano teigimu, kitų metų sporto varžybų kalendoriai turi būti sudaromi detaliai, nurodant ne tik datas ir jų pavadinimus, bet ir trenerių bei sportininkų pavardes, planuojant rezultatus ir kitą informaciją. Jis pabrėžė, kad bus griežčiau kontroliuojama, kokiose varžybose ir kiek sportininkų dalyvavo, mat esama faktų, kad federacijos kartais piktnaudžiauja tarptautinių varžybų pavadinimu, siekdamos naudos.

Departamento vyriausioji specialistė antidopingo programai Rima Berlovienė pranešė, kad greta šalies Antidopingo komisijos bei tarptautinių federacijų įgaliotų atstovų nuo šių metų dopingo vartojimą kontroliuos dar viena galinga organizacija - WADA (Pasaulinė antidopingo agentūra), kurios atstovai jau lankėsi Lietuvoje. Federacijos paragintos tiksliau sudarinėti treniruočių ir varžybų tvarkaraščius, kadangi WADA atstovai susidūrė su problema, kai ne visada rasdavo sportininkus treniruočių metu, kaip tikėtasi. Be to, akcentuota, jog federacijos savo lėšomis turi atlikti dopingo testus ir nacionaliniuose čempionatuose, ypač individualių sporto šakų. Tačiau vienas testas kainuoja apie 1000 Lt.

Departamente toliau vyksta naujausių technologijų įdiegimo darbai, kuriama elektroninė duomenų bazė "Atėnai-2004". Lietuvos sporto informacijos centro (LSIC) darbuotojo Lino Tubelio teigimu, pagrindinis šios bazės tikslas - sekti savų ir užsienio šalių sportininkų pasirengimą olimpinėms žaidynėms. Informacija bus pateikiama apie olimpinės rinktinės narius ir kandidatus bei olimpinį rezervą.

LSIC vadovas Zigmas Motiekaitis, kalbėjęs apie Lietuvos sporto federacijų, asociacijų, sąjungų duomenų įtraukimą į Lietuvos sporto organizacijų registrą, pasidžiaugė, kad per keletą mėnesių federacijų, besinaudojančių elektroniniu paštu, skaičius padidėjo nuo 40 iki 70 proc.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją