Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), bendradarbiaudamas su parolimpiniu komitetu (LPOK), šiemet Lietuvos sporto apdovanojimuose „LTeam“ paskelbs šių metų labiausiai nusipelniusį sportininką su negalia.

„Sportininkai su negalia pastaruoju metu demonstravo įspūdingus rezultatus, todėl tokia nominacija svarbiausiuose metų sporto apdovanojimuose yra labai reikšminga ir absoliučiai būtina. Šių sportininkų pasiekimai yra garsinantys Lietuvą, taigi reikia paminėti ir užfiksuoti. Tą ir padarysime apdovanojimų metu“, - sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevčiūtė.

„Metų sportininko su negalia“ nominacijoje - trys kandidatai, kurie demonstravo neįtikėtinus rezultatus. Į prizą pretenduoja Lietuvos golbolo (aklųjų riedulio) komandos kapitonas Genrikas Pavliukianecas, kartu su komanda šiemet į Lietuvą iš Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių parvežęs auksą. Tarp kandidatų yra ir lengvaatletis Mindaugas Bilius, Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse iškovojęs aukso medalį rutulio stūmimo ir sidabro medalį disko metimo rungtyse. Geriausia gali būti pripažinta ir lengvaatletė Larisa Voroneckaja, kurčiųjų vasaros olimpinėse žaidynėse iškovojusi auksą moterų rutulio stūmimo varžybose.

Šios nominacijos laimėtoją renka ne tik LA taryba, bet savo balsus atiduoda ir Lietuvos žmonės. Balsavimas iki gruodžio 17 d. vyks internetu, kur žmonės prisidės prie laimėtojo išrinkimo dar penkiose nominacijose: „Metų sportininkas“, „Metų sportininkė“, „Metų treneris“, „Metų proveržis“ ir „Metų pergalės“.

Lietuvos sporto apdovanojimuose „LTeam“ numatyta ir daugiau nominacijų, kurių laimėtojus rinks specialiai sudaryta taryba. Laimėtojai bus paskelbti gruodžio 22-ą dieną, iškilmingos ceremonijos, vyksiančios Vilniaus „Siemens arenoje“ metu.