Federacijos atstovai sako, kad pasaulyje populiarios žvejybos įtraukimas į olimpiadą praplės žaidynių įvairovę. Visa per olimpiados varžybas pagauta žuvis vėliau būtų paleista į laisvę. Konfederacijos vadovo Ferenco Szalay nuomone, „žvejyba turi senas tradicijas ir garbingas varžymosi dėl laimikio taisykles.“

Šios idėjos kritikai tvirtina, kad žvejyba labai priklauso nuo sėkmės, yra nuobodi neišmanantiems ir žiūrovams.

Į Tokijo olimpiados programą jau įtrauktos kelios netradicinės sporto šakos: riedlentės, banglentės, laipiojimas uola, karatė ir beisbolas (softbolas).

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) tikisi, kad šios naujos sporto šakos kels jaunimo susidomėjimą olimpiada ir dar labiau padidins žiūrovų auditoriją.

Penkių naujų sporto šakų varžybos Tokijo žaidynėse vyks kartu su dabar egzistuojančiomis 28 šakomis. Šiose naujose sporto šakose bus 18 rungčių ir jose dalyvaus šimtai sportininkų.

Beisbolas jau buvo olimpiadų programoje nuo 1992 iki 2008 metų.

Žvejyba taip pat jau buvo vienerių žaidynių programoje. 1900 metų Paryžiaus olimpiadoje žvejyba buvo neoficiali sporto šaka. Varžybose dalyvavo tik šešių valstybių atstovai, tačiau neliko duomenų, kad tapo nugalėtojais ir prizininkais.

Žvejyba
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)