Rimvydas Kriauzlys, Raimondas Vaicekauskas, Rūta Tuskenytė ir Aurimas Jasiulionis dalyvaus lengvosios atletikos varžybose, Julius Rėksnys, Augustė Šerpytytė ir Kristupas Von Gravrock-Goes – plaukimo, Alfredas Šimas ir Julija Vanagaitė – bočios, Solventa Kapačiauskaitė ir Algirdas Uscila – stalo teniso, o Justinas Bladika ir Kristina Kirilesku – sunkumų kilnojimo varžybose.

Specialiose žaidynėse dalyvaus apie 6,5 tūkst. atletų iš 165 valstybių.

Los Andžele bus varžomasi 25 sporto šakose, tarp jų futbolo, krepšinio, tinklinio, teniso, lengvosios atletikos, varžybose.

Dalyvių amžius svyruoja nuo 8 iki 71 metų, jie bus padalyti pagal amžių ir pajėgumo lygį į grupes.

Pirmąsias tris vietas užėmę atletai bus apdovanoti aukso, sidabro ir bronzos medaliais, o ir kiti neliks tuščiomis – jiems atiteks žaidynių dalyvio juostos ir galimybė užlipti ant garbės pakylos.

Los Andžele laukiama apie pusę milijono žiūrovų ir svečių, tarp kurių turėtų būti olimpinis plaukimo čempionas plaukikas Michaelas Phelpsas, buvusi Kinijos krepšinio žvaigždė Yao Ming'as ir net JAV pirmoji dama Michelle Obama, kuri dalyvaus žaidynių atidarymo ceremonijoje šeštadienį.

Garsūs muzikos atlikėjai - Stevie Wonderis, Avril Lavigne ir kiti koncertuos per atidarymo šventę.

Specialiosios žaidynės buvo sukurtos JAV prezidento Johno Kennedy sesers Eunice Kennedy Shriver iniciatyva, kad intelekto sutrikimų turinčių žmonių gyvenimas įgytų daugiau spalvų.

Pirmosios Specialiosios žaidynės buvo surengtos 1968 metais Čikagoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)