Aktyvią Sostinės dienų programą šiais metais praturtins ir pirmą kartą sostinėje organizuojama viena didžiausių šachmatų švenčių. Vilniaus šachmatų šventė startuos rugsėjo 4 d. (sekmadienį) nuo 15 val. Rotušės aikštėje.

Šventės metu vieną gražiausių miesto aikščių papuoš net 80 šachmatų stalų, prie kurių savo jėgas išbandyti kviečiami visi. Šiame renginyje bus galima ne tik pasimokyti žaisti šachmatais drauge su žymiais Lietuvos šachmatininkais ir treneriais, bet ir dalyvauti mėgėjų žaibo turnyre, tapti rekordinio simultano dalimi bei stebėti išskirtinį Europos čempionės, šachmatų didmeistrės Viktorijos Čmilytės-Nielsen pasirodymą. Ji žais specialią partiją nežiūrėdama į šachmatų lentą. Čia savo jėgas galės išbandyti kiekvienas norintis.

„Labai džiaugiuosi, kad Vilniaus sostinės dienų programoje atsirado Šachmatų šventė. Šachmatai žaidimas, turintis gilias tradicijas Lietuvoje. Tai unikalus sportas ir laisvalaikio užsiėmimas, suvienijantis kartas, ugdantis loginį mąstymą ir kūrybingumą. Kviečiu šachmatų mėgėjus ir visus norinčius išmokti šio „išmintingo“ žaidimo bei prisijungti prie šventės“, – ragina Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Šventėje iššūkį susirinkusiesiems mes ir ilgametis pasaulio šachmatų čempionų sekundantas, pasaulio čempiono Magnuso Carlseno treneris, Danijos šachmatų lyderis Peteris Heine Nielsenas. Viena stipriausių pasaulio šachmatininkų porų, gyvenanti Lietuvoje, ne tik supažindins su šio žaidimo subtilybėmis, bet ir žada nustebinti šventės dalyvius staigmenomis.

Aktyviai šachmatų žaidimo iniciatyvas palaikanti šviesolaidinio tinklo „Skynet“ komanda į šventę pakvietė ir Lietuvos šachmatininką, profesionalų šio žaidimo trenerį ir šachmatų knygos „Šachmatų gramatika“ autorių Rišardą Fichmaną. Jis visiems norintiems surengs nemokamų pamokėlių ir atskleis dar daugiau šio žaidimo subtilybių.

Renginio dieną bus galima registruotis į žaibo turnyrą, taip pat registracija vyks į šachmatų pamokėles ir simultano partiją. Registracijos pradžia Rotušės aikštėje nuo 15 val. Oficialus renginio atidarymas 16 val.

Renginys nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją