Balandžio 1-ąją į LFF stadioną susirinko maždaug pusė tūkstančio smalsuolių, panorusių gyvai stebėti pirmąsias oficialias amerikietiškojo futbolo rungtynes Lietuvoje. Ir jie tikrai neturėjo nusivilti.

Rungtynių pradžioje daug dėmesio sulaukė netikėtas įvykis – pirmojo ketvirčio pabaigoje į aikštelę įsiveržė tik beisbolo kepuraitę dėvintis nuogalius. Jis publiką linksmino apie minutę, kol buvo išprašytas, o rungtynės – pratęstos.

2016 metų kovą savo gyvavimą pradėjusi Vilniaus „Iron Wolves“ komanda savo pirmąsias draugiškas rungtynes sužaidė rudenį. Lapkričio viduryje mūsiškių „krikštytojais“ tapo tie patys varžovai iš Kaliningrado, kurie tuomet lietuvius išmaudė sausai – 14:0.

Burtai ekipas vėl suvedė ir tarptautinių „Monte Clark Cup“ varžybų pirmajame etape. Jau pirmomis minutėmis paaiškėjo, kad praėjusių metų mačo scenarijus nesikartos.

Sėkmingą ataką realizavę „Iron Wolves“ išsiveržė į priekį 7-0. Pirmoje rungtynių pusėje abi komandos pasižymėjo po du kartus. Tiesa, sėkmingesnis papildomų taškų realizavimas leido šeimininkams simboliškai pirmauti 14-12.

Lietuvių gretose išsiskyrė abu prispaudimus oponentų zonoje (angl. touchdown) atlikęs gaudytojas Tomas Kačinskas, kuris tai padarė po taiklių įžaidėjo Stanislavo Maksimovo perdavimų.

Bene svarbiausia rungtynių atkarpa tapo trečiasis kėlinys. Dvi sėkmingas atakas paeiliui surengę vilniečiai atsiplėšė 28-12. Oponentai dar stengėsi grąžinti intrigą, kai sušvelnino rezultatą 28-18, tačiau tai buvo viskas, ką jie galėjo pasiūlyti.

„Iron Wolves“ rungtynių pabaigoje užtvirtino pergalę 35-18. Lietuvių komandoje be jau minėto T. Kačinsko pasižymėjo ir visi trys ekipos bėgantieji puolėjai (angl. running backs) – Lukas Stašinskas, Nuno DaSilva ir Bartas Sangavičius.

Kitas „Monte Clark Cup“ rungtynes Vilniaus „Iron Wolves“ žais po trijų savaičių, balandžio 22 d. išvykoje Estijoje, kur susitiks su Tartu „Titans“ ekipa.

„Monte Clark Cup“ turnyre dalyvauja 10 komandų iš penkių valstybių. O į Lietuvą amerikietiškas futbolas vėl grįš birželio viduryje, kai „Iron Wolves“ priims Vitebsko „Lynxes“ komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)