Australai nuo pat mačo pradžios naudojosi anglų klaidomis ir baudos smūgiais iškart išsiveržė į priekį. Pirmajame kėlinyje australai nutolo 17:3, o antrajame ilgą laiką skirtumas dar labiau išsaugo - 20:3. Vis dėlto, 81 tūkst. žiūrovų akivaizdoje anglai stengėsi grįžti į rungtynes ir po Anthony Watsono žeminimo ir tikslių Oweno Farrello baudos smūgių priartėjo iki 20:13.

Likus žaisti mačiau nei 10 minučių Anglija patyrė didžiulį smūgį, po kurio atsitiesti buvo nebeįmanoma. Geltona kortelė buvo parodyta O. Farrellui ir likusias minutes šeimininkai turėjo žaisti mažumoje. Tuo pasinaudoję australai ėmė dominuoti aikštėje ir padidino savo pranašumą iki 20 taškų.

Tiesiog fenomenalų pasirodymą surengė australų žvaigždė Bernardas Foley. Jis pelnė net 28 iš 33 savo komandos taškų.

Anglijos regbininkai pirmą kartą pasaulio čempionatų istorijoje liko už atkrintamųjų varžybų borto. Atsakomybę už pralaimėjimą prisiėmė anglų treneris Stuartas Lancasteris. Jis pripažino, kad jo ateitis komandoje yra neaiški.

"Žinoma, aš pagalvosiu apie tai. Turime palaukti šiek tiek laiko. Iš mano pusės, aš turiu dabar paruošti komandą rungtynėms su Urugvajumi. Kalbėjau su savo žaidėjais ir pasakiau jiems, kad mes turime daug jaunų ir talentingų žaidėjų ir svarbu, kad visa šalis juos palaikytų. Dauguma iš jų gali tapti nuostabiais žaidėjais. Australai nusipelnė laimėti. Esu nepaprastai nusiminęs, bet norime nulenkti galvas mūsų nuostabiems sirgaliams", - po rungtynių kalbėjo S. Lancasteris.

A grupės turnyro lentelė:

1. Australija 13 tšk. (3 rungt.)

2. Velsas 13 (3)

3. Anglija 6 (3)

4. Fidžis 0 (3)

5. Urugvajus 0 (3).

B grupėje vis labiau įsižaidžia Pietų Afrikos Respublikos (PAR) regbininkai. Po skaudaus antausio rungtynių su Japonija, pietų afrikiečiai šventė antrąją pergalę iš eilės ir pakilo į pirmąją grupės lentelės vietą.

Šeštadienį PAR nugalėjo pagrindinę savo varžovę Škotiją 34:16 (20:3). Užtikrintai laimėję pirmąją rungtynių pusę, PAR regbininkai neleido varžovams užmegzti didesnės intrigos. Žeminimus nugalėtojams pelnė Schalkas Burgeris, JP. Pietiersenas ir Bryanas Habana. 19 taškų baudos ir realizacijos smūgiais surinko Handre Pollardas.

Antrąją vietą užimančių škotų kitą savaitę laukią žūtbūtinės rungtynės su Samoa ekipa.

Dar vieną staigmeną pasaulio čempionate pateikė Japonijos regbininkai. Šių pirmenybių atradimas - Japonijos rinktinė - šeštadienį 26:5 (20:0) nugalėjo Samoa komandą ir išsaugojo viltis patekti į ketvirtfinalį.

Japonai paskutiniame ture susitiks su autsaideriais amerikiečiais, todėl turs gerą progą iškovoti jau trečiąją pergalę ir tik ketvirtąją per visa istoriją. Bet sensacingam patekimo į ketvirtfinalį dar reikia tikėtis palankių kitų rungtynių baigčių.

B grupės turnyro lentelė:

1. Pietų Afrika 11 (3)

2. Škotija 10 (3)

3. Japonija 8 (3)

4. Samoa 4 (3)

5. JAV 0 (2).

Sekmadienį pasaulio regbio čempionate vyks dar dvejos rungtynės. 16.30 val. žais Argentina - Tonga, 18.45 val. - Airija - Italija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)