„Nuo paskutinių mūsų šalyje vykusių tokio aukšto lygio ledo ritulio varžybų praėjo ketveri metai, per kuriuos ledo ritulio gerbėjų gretos stipriai išaugo. Išpopuliarėjo ir pati sporto šaka, atsirado jai vystytis padedančios sporto bazės. Natūralu, kad ir pavasarį vyksiančiu čempionatu susidomėjimas didesnis nei 2009-aisiais“, – sako čempionatą organizuojančios Nacionalinės ledo ritulio lygos vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.

Organizatoriai tai pat pastebi, kad bilietai į ledo ritulio čempionato varžybas šiemet tapo populiaria kalėdine dovana, perkama ne tik vyrų, bet ir moterų.

„Daugelis žmonių Kalėdoms ieško išskirtinių dovanų, teikiančių naujas emocijas, patirtis ar skatinančių išbandyti tai, kas nauja. Būtent toks daugeliui lietuvių yra ledo ritulys, ypač aukšto lygio varžybos. Vis dar tik labai nedidelei visuomenės daliai yra tekę stebėti profesionalias ledo ritulio kovas ir mėgautis ypatinga dinamika pasižyminčiu žaidimu“, – teigia R. Valickas.

„Siemens“ arenoje vyksiančiose Pasaulio ledo ritulio čempionato varžybose tikimasi sulaukti apie 30-35 tūkst. žiūrovų. Skaičiuojama, jog šiemet apie 1,5 tūkst. bilietų įsigis į Lietuvą paskui savo ledo ritulio rinktines atvykstantys sirgaliai. Ypač gausaus sirgalių desanto laukiama iš Didžiosios Britanijos ir kaimyninės Lenkijos.

„Taip pat stengiamės užmegzti kontaktą ir kalbėti su Olandijos, Kroatijos ir Rumunijos sirgaliais. Kiek apytiksliai ir iš kokios šalies sirgalių matysime „Siemens“ arenoje, žinosime po Naujų metų“, – sako NLRL vykdantysis direktorius.

2009 metais į Lietuvos rinktinės rungtynes vidutiniškai rinkosi 7300 žiūrovų, o varžybos buvo pripažintos sėkmingiausiu metų sporto renginiu.

Ateinančių metų pavasarį dėl pergalių Vilniuje kovos Lietuvos, Nyderlandų, Lenkijos, Rumunijos ledo ritulio rinktinės, taip pat iš II diviziono A grupės pakilusi Kroatijos ir iš I-ojo diviziono A grupės iškritusi Didžiosios Britanijos komanda.

Būsimosioms ledo ritulio čempionato varžyboms Lietuvos ledo ritulio rinktinės treneris Berndas Haake tikisi suburti ypač pajėgią komandą, prie kurios prisijungti kol kas neatsisakė nė vienas Lietuvos ledo ritulininkas.

Bilietus į „Siemens“ arenoje balandžio 20–26 d. vyksiančias 2014 metų pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžybas platina „Tiketa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)